ΗΠΑ: Μετά τον κορωνοϊό… ετοιμάζονται για την γρίπη

ΗΠΑ: Μετά τον κορωνοϊό… ετοιμάζονται για την γρίπη

Ο κορωνοϊός απασχόλησε την επικαιρότητα τα τελευταία 2 περίπου χρόνια, όμως τον χειμώνα αναμένεται να υπάρξουν αρκετές περιπτώσεις και γρίπης.

Συγκεκριμένα οι οι φορείς των υπηρεσιών υγείας στις ΗΠΑ, αλλά και αξιωματούχοι του τομέα της υγείας προετοιμάζονται «για μία άλλη απαιτητική περίοδο της γρίπης, καθώς αρχίζει η περίοδος αποστολής των εμβολίων», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ντέιβ Ρος αντιπρόεδρος της εταιρίας για τις εμπορικές δραστηριότητες της στη Βόρεια Αμερική, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού θα πλησιάσουν ή θα ξεπεράσουν αυτούς της προηγούμενης χρονιάς» είπε ο Ρος.

Η δραστηριότητα της γρίπης ήταν ασυνήθιστα χαμηλή σε όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης 2020-2021 τόσο στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της COVID-19, όπως οι μάσκες προστασίας προσώπου, αλλά και τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της γρίπης, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι για την περίοδο 2021-22 είναι ενδεχόμενο να υπάρξει ένας μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών γρίπης, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με την COVID-19 θα χαλαρώσουν.

Η περίοδος της γρίπης καταγράφεται συνήθως το φθινόπωρο και τον χειμώνα, με τη δραστηριότητα της γρίπης θα φτάνει στο αποκορύφωμά της, μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Φεβρουαρίου.

«Μία συνεχιζόμενη προσοχή στον εμβολιασμό κατά της γρίπης είναι ουσιαστικά σημαντική, επειδή παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά της γρίπης ήταν γενικά χαμηλά την προηγούμενη περίοδο, δε μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα συμβεί το ίδιο στη νέα χρονιά και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, ο Γκρεγκ Σάλιβαν ανώτερο στέλεχος των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η εταιρία παραγωγής εμβολίων Seqirus, θυγατρική της εταιρίας βιοτεχνολογίας CSL Ltd που έχει την έδρα της στην Αυστραλία, ανακοίνωσε χθες ότι έχει αρχίσει τις αποστολές εμβολίων γρίπης στις ΗΠΑ και μπορεί να αποστείλει περίπου 60 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της, για την επερχόμενη περίοδο της γρίπης. Η ίδια εταιρία, κατά την τρέχουσα περίοδο προσφέρει τρεις τύπους εμβολίου κατά της γρίπης, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, από τα βρέφη ηλικίας έξι μηνών, μέχρι τους ενήλικες 65 ετών και άνω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.