Μικρές και καθημερινές συνήθειες που σας βοηθάνε να χάσετε βάρος

Μικρές και καθημερινές συνήθειες που σας βοηθάνε να χάσετε βάρος

Πολλές φορές οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στην δύσκολη διαδικασία της απώλειας βάρους.

Όλες οι μελέτες συνηγορούν υπέρ αυτού: αν εντάξεις στην καθημερινότητά σου μια σειρά από συγκεκριμένες μικρές συνήθειες, τότε όχι μόνο αυξάνεις τις πιθανότητες απώλειας βάρους αλλά θα βοηθηθείς και να παραμείνεις στα απαραίτητα κιλά.

«Οι μικρές στρατηγικές είναι ο κατάλληλος δρόμος για να ακολουθήσει όποιος θέλει να χάσει βάρος», λέει ο ειδικός διατροφολόγος Κιθ Τόμας Αγιούμπ. Και προσθέτει: «Οι συγκεκριμένες συνήθειες είναι σχετικά εύκολο να εφαρμοστούν, παράγουν μικρές αλλά άμεσες νίκες και αθροιστικά αυτές σου προσφέρουν πολλαπλά οφέλη με την πάροδο του χρόνου.

Για να χάσετε κιλά είναι απαραίτητο να ελέγξετε την πρόσληψη θερμίδων σας, να κινείστε όσο πιο συχνά γίνεται, να παρακολουθήσετε στενά την πρόοδό σας και να έχετε απόθεμα υπομονής για ξεπερνάτε τις μικρές αποτυχίες.

Ακολουθούν μερικές μικρές στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε όλα τα παραπάνω:

Πιείτε ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνάτε

Ξεκινήστε την ημέρα σας κάθε πρωί με ένα μεγάλο ποτήρι νερό, προτείνει η Λιζ Γιόσνικ, εγκεκριμένη διαιτολόγος από το Σιάτλ. Η ενυδάτωση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την πείνα σε μεγάλα κομμάτια της ημέρας και να σας δώσει μια ώθηση ενέργειας, η οποία είναι ιδανική για μια πρωινή προπόνηση). Τοποθετήστε ένα ποτήρι στο κομοδίνο σας ή ένα μπουκάλι νερό δίπλα στην καφετιέρα σας ως υπενθύμιση για να πιείτε νερό το πρωί με το που ξυπνήσετε.

Φάτε ένα πρωινό με μπόλικη πρωτεΐνη

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη στο πρωινό, γεγονός που τους κάνει να πεινούν σε μία ή δύο ώρες μετά από αυτό. Για να παραμείνετε χορτασμένοι περισσότερο και να βοηθηθείτε να τηρήσετε τον ημερήσιο στόχο θερμίδων σας, προσθέστε περισσότερη πρωτεΐνη στο πρωινό σας γεύμα.

Κάντε έναν μικρό περίπατο μετά το μεσημεριανό

«Δεν χρειάζεται να τρέχεις μαραθώνιους για να χάσεις βάρος, αλλά γενικά είναι αναγκαίο να κινούμαστε όσο περισσότερο γίνεται», λέει ο Αγιούμπ. Μια καλή μέθοδος είναι να κάνετε έναν μικρό περίπατο μετά από κάθε γεύμα σας. «Ένας τέτοιος περίπατος το μεσημέρι σας δίνει την ώθηση να διαχειριστείτε τις επιθυμίες για φαγητό που θα προκύψουν αργότερα μέσα στην ημέρα», εξηγεί ο Αγιούμπ.

Κρατήστε εκτός οπτικού πεδίου σας τις πρόχειρες τροφές

Μια σακούλα με πατατάκια ή μια σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολο να προσπεραστούν. Αλλά όταν πρέπει να χάσετε βάρος το να βλέπετε διαρκώς μπροστά σας τέτοιες τροφές μπορεί να είναι καταστροφικό. Απομακρύνετέ τις από το οπτικό σας πεδίο άμεσα. Κρύψτε τις σε συρτάρια ή ακόμα καλύτερα… μην τις φέρνετε καν μέσα στο σπίτι!

Να κοιμάστε για όση περισσότερη ώρα μπορείτε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η νούμερο 1 στρατηγική μου για απώλεια βάρους είναι πάντα ένας καλός νυχτερινός ύπνος τουλάχιστον επτά ωρών», λέει ο Δρ Κρεγκ Πρίμακ, γιατρός απώλειας βάρους και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρικής Παχυσαρκίας. Ορίστε μια αδιαπραγμάτευτη ώρα ύπνου 7-8 ωρών. Ο καλός και βαθύς ύπνος είναι απαραίτητος για την απώλεια βάρους επειδή διατηρεί τον μεταβολισμό σας σε καλά επίπεδα και μειώνει την πείνα. Αντίθετα, η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητες πείνες καθιστώντας την απώλεια βάρους πολύ πιο δύσκολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.