ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Βατόπουλος: «Οι έλεγχοι για τα μέτρα γίνονται πλημμελώς» – Τι είπε για τις παρελάσεις

Α.Βατόπουλος: «Οι έλεγχοι για τα μέτρα γίνονται πλημμελώς» – Τι είπε για τις παρελάσεις

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή, χαρακτήρισε ως πλημμελείς τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού «θα μπορούσαν να ήταν σαφώς καλύτεροι, σαφώς πιο αυστηροί. Οι έλεγχοι γίνονται πλημμελώς» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Επαναλαμβάνοντας πως οι εμβολιασμένοι νοσούν πολύ ελαφρότερα και μεταδίδουν ανάλογα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι «τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τα τηρούν όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι».

​​​​​​​«Το εμβόλιο εξακολουθεί να λειτουργεί», σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και έναντι της μετάλλαξης “Delta Plus”, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας.

Σε ό,τι αφορά στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Καλό είναι να αποφεύγονται συνωστισμοί που μπορούν να αποφευχθούν. Τώρα, αν μπορεί να γίνει η παρέλαση τηρώντας μία διαδικασία, χωρίς πολλούς θεατές, θα μπορούσε να γίνει».

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε, τέλος, πως «είναι πολύ σημαντικό ο κάθε ένας από εμάς να προφυλάξει τον εαυτό του με τη μάσκα και την αποφυγή των πολλών συναθροίσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​«Και προφανώς, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εμβολιαστούν» τόνισε και επεσήμανε πως «υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να λειτουργήσει η κοινωνία και στην ανάγκη να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.