Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσουμε την όραση μας μέσω της διατροφής

Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσουμε την όραση μας μέσω της διατροφής

Ο τρόπος που τρώμε μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο γερνάμε, λένε κάποιοι. Επιστήμονες έχουν βρει ότι κάποιες συγκεκριμένες τροφές που έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

  • Λουτεΐνη

H λουτεΐνη είναι συστατικό του ματιού μας και όπως προκύπτει από πληθώρα μελετών, η πρόσληψή της μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για αλλοίωση της δομής και της λειτουργικότητας των οφθαλμών.

Θα τη βρείτε στα αυγά, στο λάχανο, τα σπαράγγια, το σπανάκι και τα εσπεριδοειδή.

  • Ω3 λιπαρά

Έχει βρεθεί ότι τα ω3 λιπαρά είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της όρασης στα νεογνά.

Ω3 λιπαρά θα βρείτε στα ψάρια, στα καρύδια, στο ιχθυέλαιο, και στην γλιστρίδα.

  • Φυλλικό οξύ

Η έλλειψή της οδηγεί σε νευροπάθεια των ματιών. Θα το βρείτε στο μοσχαρίσιο συκώτι, στο σπανάκι, στις φακές, στον αρακά, στα φασόλια και το μπρόκολο.

  • Βιταμίνη D

Ασθενείς με προβλήματα όρασης είχαν όλοι ένα κοινό. Την έλλειψη βιταμίνης D. Θα τη βρείτε στο γάλα, στα αυγά, στα ψάρια και το μουρουνέλαιο.

  • Βιταμίνη Α
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άτομα με έλλειψη βιταμίνης Α έχει παρατηρηθεί ότι παρουσιάζουν ξηροφθαλμία και δυσκολία προσαρμογής της όρασης στο σκοτάδι. Θα τη βρείτε στο μουρουνέλαιο, στα αυγά, στο συκώτι, στα ψάρια, τον σολωμό και τα γαλακτοκομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.