«Βόμβα» από Γάλλο επιστήμονα: «Η Όμικρον “χτυπά” τους εμβολιασμένους – Και κυρίως… τους τριπλά»

Τι υποστήριξε ο Martin Blachier

«Βόμβα» από Γάλλο επιστήμονα: «Η Όμικρον “χτυπά” τους εμβολιασμένους – Και κυρίως… τους τριπλά»

Σάλο προκάλεσε στην Γαλλία μια ανάρτηση του επιδημιολόγου Martin Blachier στο Twitter, σύμφωνα με τον οποίο η μετάλλαξη Όμικρον «χτυπά» τους εμβολιασμένους και κυρίως… όσους έχουν κάνει και την τρίτη δόση.

«Η Όμικρον πλήττει τους τριπλά εμβολιασμένους επειδή διαφεύγει του εμβολίου» είπε ο Γάλλος επιδημιολόγος και συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «Δεδομένα από την Δανία για την Όμικρον δείχνουν: 8% διασπορά σε τριπλά εμβολιασμένους, 5,5% σε διπλά εμβολιασμένους, 1,2% σε μη εμβολιασμένους»!

Αυτό το tweet μεταδόθηκε στο πλατό του CNews, με τον οικοδεσπότη Pascal Praud να προκαλεί πανικό στους τηλεθεατές με τα όσα είπε.

Η ανάρτηση του Γάλλου επιστήμονα κοινοποιήθηκε περισσότερες από 6.000 φορές στο Twitter, ενώ ο Γάλλος παρουσιαστής Pascal Praud έκλεισε την εκπομπή του λέγοντας τα ακόλουθα: «Αν είναι αλήθεια, είναι μια βόμβα. Η παραλλαγή Όμικρον θα επηρέαζε περισσότερο τους τριπλά εμβολιασμένους από τους μη εμβολιασμένους».

Η Δανία αυτή τη στιγμή υφίσταται το πλήρες βάρος του πέμπτου επιδημικού κύματος του Covid, και κυρίως, βιώνει μια πολύ απότομη αύξηση των δηλωθέντων κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, της τάξης του 10% επί του συνόλου των νέων μολύνσεων στη χώρα, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της Ευρώπης μετά το Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες μελέτες για την παραλλαγή Όμικρον, γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο των δύο δόσεων είναι λιγότερο αποτελεσματικό όσον αφορά τη μόλυνση έναντι της νέας παραλλαγής. Η παραλλαγή Όμικρον επηρεάζει περισσότερο τα εμβολιασμένα άτομα; Τι δείχνουν στην πραγματικότητα τα στοιχεία στο συγκεκριμένο έγγραφο της Δανίας;

Το έγγραφο που μεταδόθηκε από τον Δρ Martin Blachier μέσω Twitter προέρχεται από την επίσημη ενημέρωση που δημοσιεύεται καθημερινά από το αρμόδιο δημόσιο ερευνητικό ινστιτούτο που συνδέεται με το Υπουργείο Υγείας της Δανίας.

Το έγγραφο παρέχει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν ο Γάλλος επιστήμονας δεν έχει κάνει κάποια διευκρινιστική δήλωση για την ανάρτηση του, όμως στην Γαλλία έχει ξεσπάσει σάλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.