ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α.Εξαδάκτυλος: «Η Δέλτα έχει άλλη δυναμική – Είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον»

«Παρά το γεγονός ότι η Όμικρον κυριαρχεί, δεν έχει εκτοπίσει την Δέλτα»

Α.Εξαδάκτυλος: «Η Δέλτα έχει άλλη δυναμική – Είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση σχετικά με την παράταση ή όχι των μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Παρά το γεγονός ότι η Όμικρον κυριαρχεί, δεν έχει εκτοπίσει την Δέλτα. Ένα σημαντικό ποσοστό από τα κρούσματα που μετριώνται καθημερινά είναι από αυτή την μετάλλαξη. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Εντατική, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πάσχουν από τη μετάλλαξη Δέλτα και αυτό μας προβληματίζει», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο ρόλος της «Δέλτα» στον αριθμό των νεκρών

Μιλώντας για τη μεγάλη θνησιμότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι «η Δέλτα έχει άλλη δυναμική. Είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον και αυτό το γεγονός μας δίνει και τις πολλές απώλειες στα νοσοκομεία».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πώς «σχεδόν όλες οι απώλειες προέρχονται από ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50 ετών. Αυτό θα είχε αποφευχθεί αν οι συνάνθρωποί μας είχαν ακούσει τις διαρκές εκκλήσεις μας για τον εμβολιασμό».

Και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η δεξαμενή των ανεμβολίαστων, δυστυχώς, μειώνεται καθημερινά με 70 – 80 συμπολίτες μας, οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό».

Για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Σε σχέση με το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που έχει αρχίσει να επιβάλλεται, ζήτησε από τους πολίτες που έχουν καθυστερήσει τον εμβολιασμό τους να πάνε να το κάνουν άμεσα για να μην χρειαστεί να το πληρώνουν. Όσον αφορά τους φόβους που τυχόν μπορεί να έχουν για τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού επισήμανε ότι η αποτελεσματικότητά τους φτάνει το 95%.

Για τα μέτρα και την παράτασή τους

Με δεδομένο ότι σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών ο ίδιος δεν θέλησε να προκαταβάλει την όποια απόφαση, τονίζοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

«Το τμήμα της κοινωνίας που καλούμαστε να προφυλάξουμε αρνείται να προστατεύσει τους ίδιους αλλά και την κοινωνία. Ας σκεφτούμε πώς είμασταν πέρυσι τέτοια εποχή και πώς είμαστε φέτος προφανώς και έχουμε ανακτήσει το μεγαλύτερο αριθμό της ελευθερίας μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι επηρεάζει τους επιστήμονες στη λήψη των αποφάσεων τους για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα μέτρα λαμβάνονται με βάση όλους τους αριθμού της πανδημίας: Ελέγχοντας τη διασπορά και για να μην πιεστεί το σύστημα της Υγείας. Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι εξαντλημένοι εδώ και δύο χρόνια. Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα έχουν επιστρατευτεί – για τρίτη φορά- και με τρόπο άτσαλο. Έχουμε μια δυσχέρεια στην αντιμετώπιση των άλλων παθήσεων» είπε και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε καλύτερα νερά από ότι ήμασταν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.