
Η Johnson & Johnson στα τέλη του περασμένου έτους έκλεισε αθόρυβα το μοναδικό εργοστάσιο, στο Λέιντεν της Ολλανδίας που παράγει παρτίδες του εμβολίου της για τον COVID-19, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν την απόφαση.
Η διακοπή είναι προσωρινή, με το εργοστάσιο του Λέιντεν να αναμένεται να αρχίσει να παράγει ξανά το εμβόλιο μετά από μερικούς μήνες, ανέφερε η έκθεση των NYT. Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές εάν η παύση θα έχει αντίκτυπο στις προμήθειες εμβολίων, χάρη στα αποθέματα.
Στις ολλανδικές εγκαταστάσεις της εταιρείας κατασκευάζεται πλεόν ένα πειραματικό αλλά δυνητικά πιο κερδοφόρο εμβόλιο για την προστασία από έναν άσχετο ιό, σύμφωνα με την έκθεση.
Η φαρμακοβιομηχανία τον περασμένο μήνα προέβλεψε έως και 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις του εμβολίου της για τον COVID-19 το 2022, μια κακή απόδοση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.
Η εταιρεία ανέφερε πωλήσεις 2,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εμβόλιο του COVID το 2021, χάνοντας τον στόχο των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα έτος που χαρακτηρίστηκε σε ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από τις ανησυχίες για την ασφάλεια και την άνιση ζήτηση για ένα εμβόλιο που κάποτε διαφημιζόταν ως πολλά υποσχόμενο εργαλείο για τον εμβολιασμό πληθυσμών σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.
Η διακοπή της παραγωγής εμβολίων covid στο Λέιντεν θα μπορουσε να μειωθεί η προσφορά του εμβολίου J&J κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, ανέφεραν οι NYT.
Άλλες εγκαταστάσεις έχουν προσληφθεί για την κατασκευή του εμβολίου, αλλά είτε δεν είναι ακόμη σε λειτουργία είτε δεν έχουν λάβει ρυθμιστική έγκριση για να κάνουν το εμβόλιο, πρόσθεσε η έκθεση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.