Πόσο «συνευρέσεις» χρειάζονται οι άνδρες για να προστατευθούν από τον καρκίνο του προστάτη

Πόσο «συνευρέσεις» χρειάζονται οι άνδρες για να προστατευθούν από τον καρκίνο του προστάτη

Ένας στους 2 άντρες θα παρουσιάσει συμπτώματα προστατίτιδας και ένας στους 3 συμπτώματα καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Το σεξ και ειδικότερα οι συχνές εκσπερματίσεις μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Οι βασικές θεωρίες που αναπτύσσουν οι ειδικοί γύρω απ’ αυτό είναι δύο: ότι οι συχνοί οργασμοί ευνοούν την αποβολή επιβλαβών ουσιών και ότι η απομάκρυνση του σπέρματος επιτρέπει την ανάπτυξη νέων κυττάρων και αποτρέπει τη συσσώρευση των παλιών, τα οποία είναι πιο πιθανό να μεταλλαχθούν.

Μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι άνδρες ηλικίας 40-49 ετών που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα είχαν ως και κατά 22% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη νόσο συγκριτικά με όσους εκσπερμάτιζαν κατά μέσο όρο 4-7 φορές τον μήνα.

Ο καρκίνος του προστάτη συνήθως δεν εμφανίζει συμπτώματα, γι΄αυτό είναι απαραίτητη η πρόληψη. Οι ειδικοί συστήνουν στους άνδρες μετά τα 50 και κυρίως σε όσους έχουν οικογενειακό ιστορικό να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, δηλαδή έλεγχο του PSA και δακτυλική εξέταση. Αν ο γιατρός διαπιστώσει υπερπλασία, γίνεται μια σειρά άλλων εξετάσεων για να αποφασιστεί η κατάλληλη θεραπεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.