Ποιες τροφές «σαμποτάρουν» τη χοληστερίνη;

Ποιες τροφές «σαμποτάρουν» τη χοληστερίνη;

Η αυξημένη χοληστερίνη ενοχοποιείται για την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων. Στην περίπτωση που έχετε αυξημένη χοληστερίνη επιβάλλεται αναφέρουν οι ειδικοί να καταναλώνετε τροφές που ”σαμποτάρουν” την ανάπτυξη της.

Βάλτε στο πιάτο σας προϊόντα όπως είναι η κατανάλωση άπαχου κρέατος, φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τροφών πλούσιων σε Ω-3 λιπαρά .

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα και τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τη χοληστερίνη.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που έχουν τηυν ιδιότητα να ρίχνουν την κακή χοληστερίνη και έτσι ταυτόχρονα ανεβαίνει η καλή χοληστερίνη.

Σταφύλια

μπορεί να μην είναι η εποχή τους αλλά τα σταφύλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία δεν αφήνουν να δημιουργηθεί η κακή χοληστερίνη να φράξει τις αρτηρίες.

Σκόρδα

Τα ωμά σκόρδα ρίχνουν τη χοληστερίνη

Λυκοπένιο και ντομάτες

Η ντομάτα περίεχει λυκοπένιο το οποίο εμποδίζει τη συσσώρευση της χοληστερίνης στα τοιχώματα των αρτηριών.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσποροςπεριέχει Ω-3 λιπαρά, τα οποία με τη σειρά τους μειώνουν τη χοληστερίνη

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα κάνει τη χοληστερίνη πέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.