Σημειώστε μια ημερομηνία: Μάρτιος 2027...

ΕΦΕΤ: Νέος πρόεδρος ο Αντώνης Ζαμπέλας (φωτό)

ΕΦΕΤ: Νέος πρόεδρος ο Αντώνης Ζαμπέλας (φωτό)

Οι καθηγητές Αντώνης Ζαμπέλας και Σέρκος Χαρουτουνιάν αναλαμβάνουν νέοι Πρόεδροι σε ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αντίστοιχα έπειτα από τις σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης. Αντιπρόεδρος στον ΕΦΕΤ επίσης διορίζεται ο επίσης καθηγητής κ. Σταύρος Ζανόπουλος.

Ο κ. Ζαμπέλας είναι Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Ζανόπουλος είναι Γεωπόνος και Πρόεδρος του Παραρτήματος του Γεωτεχνικού Επιμελητηριου της Ανατολικής Στερεας ελλάδος

Ο νέος Πρόεδρος στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν είναι καθηγητής Χημείας στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Οργανική Χημεία» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Η έρευνά του εστιάζεται στις εφαρμογές της Οργανικής-Αναλυτικής Χημείας για την ανάπτυξη νέων (φυσικών και συνθετικών) βιοδραστικών σκευασμάτων με στόχο τη χρησιμοποίησή τους ως διατροφικά συμπληρώματα, λειτουργικά τρόφιμα, φάρμακα και βιοκτόνα. Για τον επιστημονικό αυτό τομέα έχει συγγράψει 130 ερευνητικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών (1980) και διδάκτορας της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών (1985). Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Illinois (UI) ως ερευνητής (1984) και μεταδιδάκτορας (1986-7).

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στο Πολεμικό Ναυτικό (1987-9), το 1989 εξελέγη σε θέση Λέκτορα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Αφού υπηρέτησε διαδοχικά σε όλες τις βαθμίδες, το 2002 προήχθη στη βαθμίδα του Καθηγητή στο ΓΠΑ. Το 1992-93 ήταν επισκέπτης Καθηγητής στο UI και το 2013-15 πρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Από το 2014 είναι τακτικό μέλος του Επιστ. Συμβουλίου για την Αγροδιατροφική στο Εθν. Συμβούλιο Έρευνας & Τεχνολογίας και είναι εθνικός εκπρόσωπος (2016-2020) στο δίκτυο της ΕΕ για την αξιοποίηση-χρήσεις των καροτενοειδών COST CA15136 (EUROCAROTEN)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.