ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έφτασε μέχρι το Μεξικό ο κορωνοϊός – Ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα

Έφτασε μέχρι το Μεξικό ο κορωνοϊός – Ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικό, το Μεξικό είχε σήμερα τα πρώτα δύο κρούσματα κορωνοϊού. Όπως αναφέρεται ο ένας από τους ασθενής είναι στην πρωτεύουσα Μέξικο Σίτι και ο άλλος στη Σιναλόα.

Αν και για τον δεύτερο ασθενή εκκρεμεί μία ακόμα εξέταση, ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε πως η περίπτωση αντιμετωπίζεται ως, ήδη, επιβεβαιωμένη και πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υγείας και των δύο ασθενών δεν εμπνέει ανησυχία. Ο ίδιος, ανέφερε πως, τουλάχιστον, πέντε μέλη της οικογένειας του πρώτου ασθενούς τέθηκαν σε απομόνωση.

Ο Γκατέλ δήλωσε πως ο ένας εκ των δύο ασθενών, χωρίς να προσδιορίσει σε ποιον αναφέρεται, είχε έρθει σε επαφή με άτομο που είχε ταξιδέψει νωρίτερα στη βόρειο Ιταλία, περιοχή η οποία αποτελεί το επίκεντρο του θανατηφόρου ιού στην Ευρώπη. Πάντως, ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, θέλησε να υποβαθμίσει την σοβαρότητα της κατάστασης και δήλωσε: «Αυτός (ο κορωνοϊός), δεν ισοδυναμεί καν με την γρίπη», αν και μέχρι σήμερα ο Covid-19 έχει μεγαλύτερα ποσοστά θνητότητας από την γρίπη.

Στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο θανατηφόρος ιός τον περασμένο Δεκέμβριο, περίπου το 4% των κρουσμάτων απεβίωσε, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Όμως, στην υπόλοιπη Κίνα οι θάνατοι από τον κορωνοϊό δεν ξεπέρασαν το 0,7%. Οι θάνατοι από την εποχική γρίπη κατά μέσο όρο ανέρχονται στο 0,1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επαναλαμβάνω, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν πρόκειται για κάτι φοβερό, μοιραίο. Δεν θα πρέπει να υπάρξει κίτρινη δημοσιογραφία ή υπερβολές, ώστε να δημιουργηθεί μαζική ψύχωση, φόβος ή τρομοκρατία», τόνισε ο Μεξικανός πρόεδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.