ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Σύμβουλος του Τραμπ προβλέπει έως και 200.000 νεκρούς στη χώρα

ΗΠΑ: Σύμβουλος του Τραμπ προβλέπει έως και 200.000 νεκρούς στη χώρα

Ένας από τους γνωστότερους ειδικούς λοιμωξιολόγους και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση, με επιφύλαξη όπως επισήμανε, ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ που μπορεί να επιφέρει ο κορωνοϊός ενδέχεται να φτάσουν τις 100.000-200.000.

«Με βάση αυτά που βλέπουμε σήμερα, θα έλεγα μεταξύ 100.000-200.000, είπε ο Δρ. Άνθονι Φαούτσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, προσθέτοντας ότι τα κρούσματα μπορεί να ανέλθουν σε εκατομμύρια».

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων υπενθύμισε πάντως ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε διάφορες υποθέσεις.

«Παρουσιάζουν το χειρότερο και το καλύτερο σενάριο. Και σε γενικές γραμμές η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση», εξήγησε. «Δεν έχω δει ποτέ, στις ασθένειες για τις οποίες έχω εργαστεί, να υλοποιείται το χειρότερο σενάριο. Πάντα υπάρχει υπερεκτίμηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ο κορωνοϊός έχει 125.000 κρούσματα στις ΗΠΑ, τα περισσότερα σε όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμό των θανάτων (2.191) σχεδόν διπλασιάστηκε από την περασμένη Τετάρτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι προβλέψεις της πανεπιστημιακής σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον βασίζονται στην υπόθεση ότι η επιδημία θα φτάσει στην κορύφωσή της στα μέσα Απριλίου και ότι ο αριθμός των νεκρών, εφόσον συνεχιστεί η τρέχουσα πορεία, θα ανέλθει γύρω στις 80.000 μέχρι τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, οι νεκροί μπορεί να είναι από 38.000 (ελάχιστο) μέχρι 162.000 (μέγιστος αριθμός). Συγκριτικά, η επιδημία της γρίπης του 2018-19 σκότωσε 34.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.