ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Πέθανε ο γιατρός που ζητούσε από τον Μ. Τζόνσον να μην ακολουθήσει την «ανοσία της αγέλης»

Κορωνοϊός: Πέθανε ο γιατρός που ζητούσε από τον Μ. Τζόνσον να μην ακολουθήσει την «ανοσία της αγέλης»

Πριν από λίγες ημέρες, είχε κάνει έκκληση στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να μην ακολουθήσει την «ανοσία της αγέλης», όμως η μοίρα του έμελλε να πεθάνει από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο ουρολόγος Δρ. Abdul Mabud Chowdhury, 53 ετών, πέθανε από κορωνοϊό στη Βρετανία, τρεις εβδομάδες αφού προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον να πάρει σοβαρά την πανδημία.

Ο Abdul Mabud Chowdhury, που έδινε τη μάχη κατά του φονικό ιού, υπέκυψε αφού νοσηλεύτηκε 15 ημέρες στο νοσοκομείο Queen’s Hospital στο Romford, προσβεβλημένος από την νόσο, σύμφωνα με το Sky News.

Προηγουμένως, ωστόσο, στις 18 Μαρτίου είχε κάνει έκκληση, μέσω facebook στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, όταν εκείνος ακόμη μιλούσε για την ανοσία της αγέλης, ώστε να λάβει αυστηρά μέτρα κατά του ιού, να εξοπλίσει τους εργαζόμενους στην Υγεία και γενικά να ενισχύσει το σύστημα Υγείας της Βρετανίας. Στην ίδια έκκληση απευθυνόταν και στους εργαζόμενους στην υγεία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στο nypost:

«Θυμηθείτε ότι μπορούμε να είμαστε γιατροί, νοσοκόμες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς, αλλά είμαστε επίσης άνθρωποι που προσπαθούν να ζήσουν σε αυτόν τον κόσμο χωρίς ασθένεια με την οικογένεια και τους φίλους μας. πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας σε αυτή την παγκόσμια καταστροφή. Οι άνθρωποι που μας εκτιμούν και μας συμβουλεύονται μας δίνουν δύναμη και χαιρετίζουμε την ανταπόκριση. Πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας από αυτή την παγκόσμια καταστροφή. Λάβετε άμεσα διορθωτικά μέτρα και ενισχύστε τις άμυνες σας».

Μάλιστα αρχικά οι δηλώσεις του αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία καθώς στα μέσα Μαρτίου η Μεγάλη Βρετανία λειτουργούσε σε κανονικούς ρυθμούς, τα σχολεία ήταν ανοικτά, ο κόσμος συνωστίζονταν στο μετρό και στα κλαμπ.

Τέσσερις ημέρες μετά αρρώστησε και ο ίδιος αλλά και ο Τζόνσον. Η διαφορά είναι πως ο 53χρονος ουρολόγος παρότι ήταν υγιής, έχασε το μάχη από επιπλοκές.

Όταν πέθανε στο Νοσοκομείο Queens στο Romford δεν ήταν κανείς μαζί του, ενώ άφησε πίσω του δύο παιδιά ηλικίας 18 και 11 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σύνδεσμος Μουσουλμάνων Ιατρών αποτίει φόρο τιμής στον 53χρονο γιατρό από το Μπαγκλαντές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.