ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε κλινικές σε Περιστέρι και Ελληνικό – 3 νεκροί (upd)

Εντοπίστηκαν δεκάδες  κρούσματα κορωνοϊού σε κλινικές σε Περιστέρι και Ελληνικό – 3 νεκροί (upd)

(Ανανέωση 22:10) Τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων ερευνά η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετική παραγγελία του προϊσταμένου της Ευάγγελου Ιωαννίδη, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και την κλινική Κασταλία, στο Ελληνικό.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας αναζητούνται οι υπεύθυνοι των δύο υγειονομικών δομών.

Ένας τρόφιμος της Κασταλίας κατέληξε έχοντας διαγνωσθεί με κορωνοϊό, ενώ δύο ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν, έχοντας επίσης προσβληθεί από τον covid-19.

Ο δεύτερος κατέληξε στις 7 το απόγευμα στο ΝΙΜΤΣ όπου είχε διακομισθεί. Πρόκειται για έναν 87χρονο με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδη διαβήτη. Από την ίδια κλινική, στο ΝΙΜΤΣ έχει διακομισθεί και μία 90χρονη νεφροπαθής, αιμοκαθαρόμενη.


(Αρχικό κείμενο 17:14) Συναγερμός σήμανε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι αλλά και στην κλινική «Κασταλιά» στο Ελληνικό, μετά από πληροφορίες για πολλά κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά στην κλινική του Περιστερίου τα κρούσματα είναι μέχρι στιγμής 28 και έχουν ληφθεί και περίπου 100 δείγματα.

Επίσης 2 ασθενείς της κλινικής κατέληξαν λόγω του ιού.

Από τα 28 θετικά δείγματα, τα 13 αφορούσαν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους.

Αυτή την ώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ έχει αναλάβει τη διαδικασία της ταυτοποίησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην γνωστή ιδιωτική κλινική.

Αρχικά εντοπίστηκε ένας ασθενής με κορωνοϊό ενώ ακολούθησε ιχνηλάτηση, που έδειξε, ότι μολύνθηκαν από τον ιό και άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, τόσο ασθενείς όσο και προσωπικό.

Ο ασθενής επισκεπτόταν συχνά την κλινική, καθώς υποβαλόταν σε αιμοκαθάρσεις, όμως την τελευταία φορά βρέθηκε εμπύρετος και νοσηλεύτηκε σε θάλαμο της κλινικής.

Οι συγγενείς του θορυβήθηκαν από την κατάστασή του και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Αμέσως ενημερώθηκαν άπαντες στην κλινική (γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς), που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Τα κρούσματα στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών Υγείας για τον κορωνοϊό, υπάρχει και δεύτερη κλινική με κρούσματα, είναι η «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Στην κλινική αυτή σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από εκεί προέκυψε και ένας από τους 4 νεκρούς από τον ιό οι οποίοι και ανακοινώθηκαν σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, καθώς ελέγχεται αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του κορωνοϊού ήταν μεγάλη. Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, διαμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.