Bloomberg: Το 96% των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία είχε άλλες παθήσεις!

Bloomberg: Το 96% των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία είχε άλλες παθήσεις!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg νέα έρευνα αποκαλύπτει πως το 96% των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία είχε κάποια σοβαρή προϋπάρχουσα πάθηση.

Το ξέσπασμα κορvνoϊού στην Ιταλία χτύπησε συντριπτικά τον ηλικιωμένο πληθυσμό του έθνους και εκείνους με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις, σύμφωνα με την εθνική αρχή υγείας.

Το 96% των θανάτων από ιούς της χώρας είχαν προηγούμενες ιατρικές παθήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας ISS της Ιταλίας.

Το ISS, το οποίο δημοσιεύει μια σειρά μελετών σχετικά με το ξέσπασμα, συμπεριλαμβανομένης μιας λεπτομερούς εβδομαδιαίας έκθεσης, επιβεβαιώνει μια τάση που παρατηρείται από την αρχή της έκτακτης ανάγκης, με τη μέση ηλικία των Ιταλών που έχουν πεθάνει από τον ιό περίπου στα 80.

«Οι τελευταίοι αριθμοί δείχνουν ότι τα νέα περιστατικά και οι θάνατοι έχουν ένα κοινό προφίλ: ως επί το πλείστον ηλικιωμένα άτομα με προηγούμενες ασθένειες», δήλωσε ο επικεφαλής του ISS Silvio Brusaferro σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή

Με περισσότερους από 32.000 θανάτους και περισσότερες από 230.000 περιπτώσεις, η Ιταλία ήταν το αρχικό ευρωπαϊκό επίκεντρο της πανδημίας. Η χώρα άρχισε να χαλαρώνει το lockdwon στις 4 Μαΐου, όταν περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι επέστρεψαν στη δουλειά.

Τα περισσότερα καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν ξανά δύο εβδομάδες αργότερα με συγκεκριμένους κανόνες και στους Ιταλούς επιτρέπεται και πάλι να ταξιδεύουν ελεύθερα – αλλά μόνο εντός των περιοχών τους.

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να επιτρέψει την πλήρη ελεύθερη κυκλοφορία από τις 3 Ιουνίου. Ωστόσο, με ορισμένες περιοχές να βλέπουν εκατοντάδες νέες υποθέσεις την ημέρα, ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte μπορεί να διατηρήσει τα σύνορα κλειστά στις βόρειες περιοχές της Λομβαρδίας και του Πιεμόντε, ανέφεραν την Τρίτη εφημερίδες συμπεριλαμβανομένης της Corriere della Sera.

Αν και η μέση ηλικία των νοσούντων από τον ιό είναι 62 ετών, περίπου το 30% αυτών που έχουν μολυνθεί είναι κάτω των 50 ετών. Ωστόσο, οι θάνατοι δείχνουν ένα ευρύτερο χάσμα γενεών. Η ανάλυση ISS δείχνει ότι από τις 25 Μαΐου μόνο περίπου 1,1% των θανάτων από ιούς ήταν κάτω των 50 ετών και πάνω από το 57% ήταν άνω των 80 ετών.

Σχεδόν οι μισές από τις νέες περιπτώσεις τον Μάιο καταγράφηκαν σε γηροκομεία.

Η πιο πρόσφατη εβδομαδιαία μελέτη ISS, που βασίστηκε σε δείγμα περίπου 10% των θανάτων έως τις 21 Μαΐου, έδειξε επίσης ότι μόνο 124 θύματα, ή 4,1% του συνόλου, δεν είχαν προηγούμενη παθολογία. Σχεδόν το 60% των θυμάτων υπέφεραν από τουλάχιστον τρεις ασθένειες και περίπου το ένα πέμπτο είχε δύο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερο από το 68% είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, περίπου το 30% είχαν διαβήτη και το 28% είχαν καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με την έκθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.