ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Ασυμπτωματικό το 40% των ασθενών

Κορωνοϊός: Ασυμπτωματικό το 40% των ασθενών

Νέα έρευνα που έγινε στην Κίνα και μελέτησε τους ασθενείς του κορωνοϊού, παρατήρησε ότι το 40% των ασθενών ήταν ασυμπτωματικό.

Ασυμπτωματικοί ήταν περίπου 40% των ασθενών με κορωνοϊό, κυρίως γυναίκες και άτομα μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι εξετάστηκαν στο πλαίσιο κινεζικής έρευνας.

Βάσει της έρευνας και όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ασθενείς με καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, ωστόσο για λιγότερο χρόνο σε σύγκριση με εκείνους που εμφανίζουν σοβαρότερα συμπτώματα.

Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Τσονγκνάν του Πανεπιστημίου της Γουχάν ανέλυσαν δεδομένα από 78 κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 42% των ασθενών ήταν πλήρως ασυμπτωματικοί.

Οι ασθενείς που δεν εμφάνιζαν συμπτώματα ήταν νεότερης ηλικίας -κατά μέσο όρο 37 ετών- σε σύγκριση με εκείνους που είχαν συμπτώματα – κατά μέσο όρο 56 ετών.

Τα δύο τρίτα –ποσοστό 67%- των ασυμπτωματικών ασθενών ήταν γυναίκες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ασυμπτωματικοί ανέκαμψαν ταχύτερα και εμφάνισαν μικρότερες βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ήταν μεταδοτικοί για οκτώ ημέρες, διάστημα μικρότερο από τους ασθενείς με συμπτώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.