ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

A.Φάουτσι: «Δεν μπορεί να δημιουργηθεί αποτελεσματικό εμβόλιο εξαιτίας πολιτικών πιέσεων»

A.Φάουτσι: «Δεν μπορεί να δημιουργηθεί αποτελεσματικό εμβόλιο εξαιτίας πολιτικών πιέσεων»

Ο δρ. Άντονι Φάουτσι εκτίμησε πως δεν θα έχουμε αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σε μεγάλες ποσότητες, πριν από τις αρχές του 2021.

Ο Αμερικανός, ειδικός για τις λοιμώδεις νόσους, εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο κόσμος θα μπορέσει να ξεπεράσει την πανδημία του ιού COVID-19, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ένα εμβόλιο που θα είναι αρκετά αποτελεσματικό ώστε να λάβει έγκριση. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να δημιουργηθεί αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο εξαιτίας πολιτικών πιέσεων πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου».

Όπως πρόσθεσε, άλλωστε: «Οι εποπτικοί φορείς έχουν δεσμευθεί ότι δεν θα επιτρέψουν πολιτικές σκοπιμότητες να επηρεάσουν τη διαδικασία ανάπτυξης ασφαλούς εμβολίου. Είμαι σίγουρος ότι στον Λευκό Οίκο θα άρεσε να το δει, αλλά δεν έχω καμία ένδειξη πως ασκείται πίεση ως εδώ να κάνουμε κάτι διαφορετικά».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει πρόβλεψη για το πότε θεωρεί πως θα είναι έτοιμο το εμβόλιο, απάντησε: «Ελπίζω, και αισθάνομαι πως αυτό είναι εφικτό, ότι αφού μπούμε στο 2021 και πλησιάσουμε στον επόμενο κύκλο διασποράς, θα έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο».

Ερωτηθείς σχετικά με τις επικρίσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της δρ. Ντέμπορα Μπερξ και του ιδίου, ο δρ. Άντονι Φάουτσι σημείωσε πως προσπαθεί να μην ανακατεύεται «στην πολιτική», ενώ επανέλαβε πως κατά τη γνώμη του οι διαφωνίες και οι αντεγκλήσεις δεν βοηθούν. «Εάν είχαμε ενιαία προσέγγιση θα τα πηγαίναμε καλύτερα», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 158.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στον ιό COVID-19 στις ΗΠΑ, επί συνόλου 4,82 εκατ. που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.