ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέλος τα επισκεπτήρια σε γηροκομεία και κέντρα φροντίδας ΑμεΑ

Τέλος τα επισκεπτήρια σε γηροκομεία και κέντρα φροντίδας ΑμεΑ

Μετά τους φόβους που προκάλεσαν τα κρούσματα στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, και τους θανάτους, αποφασίστηκε η αναστολή μέχρι την 31η Αυγούστου 2020 των επικεπτηρίων σε γηροκομεία και σε μονάδες φροντίδας για Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) και χρονίως πάσχοντες.

Σε έγγραφο που έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης, 13 Αυγούστου στις περιφέρειες της χώρας και στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ορίζεται αυτή η πρόβλεψη, που συνδέεται με την πρόληψη και την προστασία από τη νόσο Covid-19 ευάλωτων ομάδων. Το έγγραφο-εγκύκλιος φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, Γιώργου Σταμάτη, ο οποίος ζητά επίσης την αυστηρή τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων Covid-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υπεύθυνοι κλειστών δομών για ηλικιωμένους, ΑμεΑ και για χρόνια πάσχοντες καλούνται μέχρι τέλος Αυγούστου να μην επιτρέπουν επισκέψεις. Η προτροπή έρχεται μετά την καταγραφή μεγάλης αύξησης κρουσμάτων πανελλαδικά και «με δεδομένη την ευαλωτότητα των ατόμων» που διαβιούν στις κλειστές δομές φροντίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.