ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός – ΙΣΑ: «Μην ακούτε επικίνδυνες απόψεις για την πανδημία – Ακολουθήστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ»

Κορωνοϊός – ΙΣΑ: «Μην ακούτε επικίνδυνες απόψεις για την πανδημία – Ακολουθήστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καταδικάζει ανυπόστατες και επικίνδυνες απόψεις για την πανδημία του κορωνοϊού και καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που διατυπώνουν απόψεις για την επιδημία που δεν συμβαδίζουν με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα»

«Ο ΙΣΑ, για μία ακόμα φορά, τονίζει ότι η παραπληροφόρηση του κοινού για την επιδημία και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν αποτελεί πράξη που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ΙΣΑ πρόκειται να εξαντλήσει την αυστηρότητά του, στο πλαίσιο της πειθαρχικής αρμοδιότητάς του, σε περιπτώσεις που μέλη του συμμετέχουν στη διάδοση απόψεων που δεν συμβαδίζουν με τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για την επιδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση και «Καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και να μη παρασύρονται από σκοταδιστικές και ανυπόστατες απόψεις για τη χρήση της μάσκας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα ανυπόστατες και επικίνδυνες απόψεις σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης που αποπροσανατολίζουν το κοινό και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που δεν ενστερνίζονται τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για το θέμα, ωστόσο καλούμε και τους πολίτες να μη παρασύρονται και βάζουν σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και την κοινωνία», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του χθεσινού Δ.Σ, αποφασίσθηκε να μη γίνει αποδεκτό το αίτημα για παραχώρηση της αίθουσας του κτιρίου του Συλλόγου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Επιστήμη & Κοινωνία στον πόλεμο της Πανδημίας, στις 19-20 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.