ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Σύψας: «Τα περίπτερα έκλεισαν επειδή το αλκοόλ φέρνει τον κόσμο πιο κοντά – Έσχατη λύση το lockdown»

Ν.Σύψας: «Τα περίπτερα έκλεισαν επειδή το αλκοόλ φέρνει τον κόσμο πιο κοντά – Έσχατη λύση το lockdown»

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας έδωσε την εξήγησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει και τα περίπτερα, ενώ τόνισε για ακόμα μία φορά ότι το lockdown αποτελεί την έσχατη λύση για την χώρα.

Ο κ. Σύψας είπε ότι “Ανήκε στη δεσμίδα μέτρων που λαμβάνουμε για να σταματήσουμε το κύμα κυρίως στην Αττική. Το αλκοόλ φέρνει χαλάρωση και τους ανθρώπους πιο κοντά, κι αυτό είναι επικίνδυνο. Γίνονται παρεμβάσεις και στα ΜΜΜ. Νομίζω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για το κύμα αυτό… Πολίτες και πολιτεία πρέπει να συνεργάζονται”.

“Οι μάσκες παντού θα έρθουν αν φτάσουμε στο κόκκινο. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε μια καταστολή στους πολίτες, να παίρνουν πρόστιμο αν δεν τη φορούν. Η Αττική είναι στο πορτοκαλί, όχι στο κόκκινο. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα επιδράσουν στις επόμενες δέκα μέρες και θα δούμε σταθεροποίηση της κατάστασης”, σημείωσε ο ίδιος.

Έσχατη λύση το lockdown

“Θέλουμε να δούμε μια σταθερή και καθοδική τάση. Το lockdown είναι η έσχατη λύση. Δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να μη φτάσουμε εκεί. Δεν το έχουμε συζητήσει καν στην επιτροπή”, πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

Μιλώντας για την κατάσταση στα σχολεία ανέφερε ότι “Όσο λιγότερα παιδιά σε μία τάξη τόσο το καλύτερο και ασφαλές. Στα σχολεία δεν ποντάρουμε στις αποστάσεις. Για αυτό έχουμε ένα πακέτο άλλων μέτρων, όπως οι μάσκες, τα ξεχωριστά διαλείμματα, οι απολυμάνσεις”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφερόμενος στη σύγχυση που έχει προκύψει σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι “Δεν χρειάζεται να γίνει κανένα τεστ για COVID για να εμβολιαστεί κάποιος για τη γρίπη. Οποιοσδήποτε δεν έχει πυρετό ή κάποιο σύμπτωμα μπορεί να το κάνει”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.