ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι φαρμακευτικές εταιρείες «τραβάνε αυτιά» όσων φέρνουν την παραμικρή αντίρρηση – Δεν την γλύτωσε ούτε ο Δρ. Φάουτσι

Οι  φαρμακευτικές εταιρείες «τραβάνε αυτιά» όσων φέρνουν την παραμικρή αντίρρηση – Δεν την γλύτωσε ούτε ο Δρ. Φάουτσι

Εκτός ελέγχου το επονομαζόμενο big pharma “στριμώχνει” όσους τολμήσουν να εκφράσουν την παραμικρή αμφιβολία για την ταχύτητα με την οποία “ανακάλυψαν” το εμβόλιο και ξεκινούν τον μαζικό εμβολιασμό πληθυσμών. Και δεν μιλάμε για “ψεκασμένους” (κατά τον πρωθυπουργό) ή αντιεμβολιαστές αλλά ακόμη και για υποστηρικτές τους, που απλά ζητούν να προχωρήσουν με έναν πιο “λογικό” ρυθμό.

Τα όσα συνέβησαν χτες παρουσίασε πρώτο το Pronews κάνοντας λόγο για “μύλο με τα εμβόλια”

Συγκεκριμένα, να ζητήσει συγγνώμη αναγκάστηκε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, διότι άφησε να εννοηθεί ότι πιστεύει πως η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας για τα φάρμακα βιάστηκε να εγκρίνει το εμβόλιο των PfIzer/BioNTech κατά της COVID-19. Στις δηλώσεις αυτές είχε προβεί μία ημέρα αφότου η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εν λόγω εμβόλιο για ευρεία χρήση, προκαλώντας σκεπτικισμό ανάμεσα στους Ευρωπαίους γείτονές της και υπόνοιες για πολιτικοποίηση του θέματος.

Ο Φάουτσι, ο οποίος ηγείται του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών στις ΗΠΑ, δήλωσε στο BBC: «Εμπιστεύομαι σε μεγάλο βαθμό όσα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο επιστημονικά όσο και την πλευρά των ρυθμιστικών αρχών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η προσέγγισή μας χρειάζεται περισσότερο καιρό από ό,τι στη Βρετανία. Και αυτή είναι απλώς η πραγματικότητα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι: «Δεν ήθελα να υπονοήσω κάτι περί αμέλειας παρόλο που έτσι φάνηκε». Ο Φάουτσι είχε δηλώσει ότι Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγείας της Βρετανίας «έκοψε δρόμο στον μαραθώνιο για τα εμβόλια και ξαναμπήκε στον αγώνα όταν πλέον βρισκόταν στην τελική ευθεία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.