Βρετανική κυβέρνηση για το εμβόλιο mRNA: «Να μην εμβολιαστούν όσοι έχουν παρουσιάσει σοβαρές αλλεργίες»

Βρετανική κυβέρνηση για το εμβόλιο mRNA: «Να μην εμβολιαστούν όσοι έχουν παρουσιάσει σοβαρές αλλεργίες»

Οι βρετανικές αρχές, μία μέρα μετά την έναρξη του εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, προχώρησαν σε μια νέα προειδοποίηση σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό της Pfizer/BioNTech, μετά την απαγόρευση χρήσης του από εγκύους ή ακόμα και αυτό τις γυναίκες που θέλουνε να μείνουν έγκυοι τους επόμενους μήνες της ζωής τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες που έχουν παρουσιάσει κατά το παρελθόν αλλεργίες και αλλεργικά συμπτώματα, να μην κάνουν το εμβόλιο.

​Σημειώνεται ότι η προειδοποίηση εκδόθηκε με αφορμή την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων σε δύο ανθρώπους που έκαναν χθες το εμβόλιο.

Σε ότι αφορά τις εγκύους, τίθεται το ερώτημα της μη «επιθυμητής εγκυμοσύνης» και πώς θα πρέπει να αντιδράσει η γυναίκα; Θα πρέπει να ρίξει το παιδί, αν μείνει κατά λάθος έγκυος στο δίμηνο; Και αν παρουσιαστούν γενετικά προβλήματα το έμβρυο σε περίπτωση που μείνει έγκυος π.χ. σε τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό, τι θα συμβεί;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν υπάρξουν τερατογενέσεις, ποιος θα αποζημιώσεις τις γυναίκες και τα μωρά τους, αλλά και τον πατέρα του παιδιού;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.