Μάλλον για μην μας ματιάσει μας «έφτυσε» ο Τραμπ...

Sputnik V: Η Ινδία προχωρά στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου

Sputnik V: Η Ινδία προχωρά στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σύμφωνα με την φαρμακευτική Dr. Reddy’s, το Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας (DSMB) της Ινδίας σύστησε στην Αρχή Φαρμάκων να αρχίσει την εγγραφή των εθελοντών για τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik V.

Η ινδική φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V ικανοποιούν τις απαιτήσεις ασφαλείας.

«Το DSMB κατέληξε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ασφάλεια και η έρευνα ικανοποίησε τους πρωταρχικούς στόχους ασφαλείας. Επιπλέον, τα δεδομένα για την ασφάλεια υποβλήθηκαν στην Γενική Αρχή Ελέγχου Φαρμάκων της Ινδίας για αξιολόγηση και έγκριση της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών» αναφέρεται.

Η δεύτερη φάση των δοκιμών είχε ξεκινήσει στην Ινδία την 1η Δεκεμβρίου και αφορούσε 100 συμμετέχοντες.

«Τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών στην Ινδία έδειξαν υψηλό βαθμό ασφαλείας (του εμβολίου). Αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την πεποίθησή μας για την ασφάλεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V το οποίο πλέον έχει χορηγηθεί σε 1 εκατομμύριο άτομα στη Ρωσία και περισσότερα από 300.000 στην Αργεντινή. Εργαζόμαστε στενά για την ταχεία χορήγηση του εμβολίου στην Ινδία» σημειώνεται.

Στην Φάση 3 των κλινικών δοκιμών θα λάβουν μέρος 31.000 εθελοντές.

Το Sputnik V καταχωρήθηκε στις 11 Αυγούστου στη Ρωσία και ήταν το πρώτο παγκοσμίως κατά του κορωνοϊού. Επιπλέον, έχει καταχωρηθεί από την Αλγερία, την Αργεντινή, τη Λευκορωσία, τη Βολιβία και τη Σερβία, ενώ οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λευκορωσία, την Αίγυπτο, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βενεζουέλα.

Το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις ανά ασθενή σε χρονική απόσταση τουλάχιστον 21 ημερών. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν μέσα Δεκεμβρίου βρίσκεται στο 91,4% και 100% για σοβαρά περιστατικά.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.