ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κραυγή αγωνίας νοσοκομειακών γιατρών: «Το 80% των χειρουργείων έχει καταργηθεί – Ασθενείς έχουν σοβαρές επιπλοκές»

Κραυγή αγωνίας νοσοκομειακών γιατρών: «Το 80% των χειρουργείων έχει καταργηθεί – Ασθενείς έχουν σοβαρές επιπλοκές»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Θριάσιου με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα επιτίθενται στην κυβέρνηση λέγοντας πως έχει περικοπεί το 80%(!) των χειρουργείων εξαιτίας της κορωνο-υστερίας με αποτέλεσμα ασθενείς να παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές.

Όλοι επεσήμαναν τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό ιδιαίτερα στις κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως εξήγησαν μια νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ προ covid ήταν υπεύθυνη για 2 ασθενείς ενώ τώρα είναι υπεύθυνη για 4 ή και 5 ασθενείς ιδιαίτερα στις νυκτερινές βάρδιες.

Το ανησυχητικό όπως τόνισαν είναι ότι καθημερινά ανοίγουν συνεχώς νέα κρεβάτια για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας. «Ήρθε προσωπικό, ευτυχώς που ήρθαν και κάποιοι συμβασιούχοι, αλλά ήταν ανειδίκευτο, άδειες δεν παίρνουμε, ανοίγουμε συνεχώς κρεβάτια, έχουμε εξαντληθεί» τόνισε μία από τις νοσηλεύτριες της ΜΕΘ του Θριασίου.

Οι γιατροί χαρακτήρισαν «τεράστιο το πρόβλημα που έχει προκύψει από την αρχή της πανδημίας με τη διακοπή χειρουργείων». «Υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στα χειρουργεία και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη», υπογράμμισαν, τονίζοντας πως με τη νέα έξαρση της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη στην Αττική ειδοποιήθηκαν από την από την επόμενη βδομάδα θα περικοπεί το 80% των χειρουργείων.

«Οι νοσηλευτές και οι αναισθησιολόγοι πηγαίνουν στις νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ανοίγουν λόγω covid και δεν έχουμε προσωπικό για τα χειρουργεία» εξήγησε ένας γιατρός στον Αλέξη Τσίπρα. Ως εκ τούτου, σημείωσαν πως αναγκάζονται να αναζητούν άλλα νοσοκομεία για ασθενείς που έχουν ανάγκη για άμεση επέμβαση, όπως ογκολογικά ή άλλα περιστατικά.

«Δεν υπάρχει κατευθυντήρια γραμμή για τα χειρουργεία που κόβονται και πώς θα χειριζόμαστε τους ασθενείς που δεν μπορούμε να χειρουργήσουμε. Υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν και 2 μήνες. Αναγκαζόμαστε μόνοι μας σαν μονάδες να έρθουμε σε επαφή με άλλους γιατρούς σε άλλα νοσοκομεία προσπαθώντας να βρούμε λύσεις. Παίρνουμε στο Γενικό Κρατικό, στον Άγιο Σάββα, στο Σισμανόγλειο… Δεν υπάρχουν οδηγίες και σχέδιο» υπογράμμισε.

«Έχω ασθενείς που έχουν καθυστερήσει τα χειρουργεία τους και έχουν επιπλοκές από τις καθυστερήσεις» επεσήμανε άλλος χειρουργός.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει να μετατρέπει το σύστημα υγείας σε σε σύστημα μίας νόσου, καθώς καταργεί την καρδιοχειρουργική του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί ενημερώθηκαν προφορικά ότι από την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του «Ευαγγελισμού», προκειμένου να μετατραπεί σε κλινική κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη κλινική πραγματοποιούνται 800 χειρουργεία τον χρόνο, εκ των οποίων πάνω από το 1/3 αφορούν επείγοντα περιστατικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επείγοντα θα διακομίζονται στο «Ωνάσειο» και στην Καρδιοχειρουργική του ΠΓΝ Πάτρας, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, η οποία όμως φέρεται να μην έχει στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό. Η μοναδική Καρδιοχειρουργική που έχει παραμείνει είναι στο «Ιπποκράτειο».

Οι γιατροί ενημερώθηκαν επίσης προφορικά από την Τρίτη 9 Μάρτη θα λειτουργούν μόνο τα 3 από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια για τις ανάγκες της Γενικής Χειρουργικής, Σημειώνεται πως αρχικά ήταν 14, κόπηκαν τα 8 λόγω Covid-19, τώρα κόβονται άλλα 3 και απομένουν 3.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το που θα πάνε όλοι αυτοί οι ασθενείς με τα υπόλοιπα νοσήματα αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγχειριστούν σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.