ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θ.Βασιλακόπουλος για δήλωση Κοτανίδου: «Δεν γίνεται μία επιτροπή να μην έχει πάρει λάθος αποφάσεις»

Θ.Βασιλακόπουλος για δήλωση Κοτανίδου: «Δεν γίνεται μία επιτροπή να μην έχει πάρει λάθος αποφάσεις»

Ακόμα έναν «σύμμαχο» φαίνεται πως βρήκε η Αναστασία Κοτανίδου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορωνοϊού καθώς ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος «έσπευσε» να τη δικαιολογήσει.

«Η επιτροπή προσπαθεί για το καλύτερο σε συνθήκες μεγάλης πίεσης. Δεν γίνεται μία επιτροπή να μην έχει πάρει λάθος αποφάσεις. Δεν γίνεται. Μίλησα με την κ. Κοτανίδου χθες το βράδυ, ήταν κάτι που είπε με χαλαρή διάθεση και δεν πίστευε ότι πήρε τέτοιες διαστάσεις, δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής που δεν είναι μέλος της Επιτροπής.

«Από όλα τα κράτη της ΕΕ, είμαστε ίσως στις 5 πρώτες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτό είναι αποτέλεσμα και του έργου της επιτροπής», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι δηλώσεις της κ. Κοτανίδου δημιουργούν περιθώρια για αμφισβήτηση και σχόλια. «Υπάρχουν προσεγγίσεις και επιστημονικές ασάφειες, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα σωστά», τόνισε.

Όσον αφορά στο υγειονομικό κομμάτι, ο καθηγητής σημείωσε ότι οδεύουμε προς την έξοδο. «Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά περισσότερα. Ούτως ή άλλως δεν εφαρμόζεται το lockdown. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ομονοήσουν. Δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας να διαδηλώνουμε κάθε μέρα» ανέφερε. Πάντως, σύμφωνα με τον καθηγητή, η θνητότητα είναι η μισή σε σχέση με τον Νοέμβριο ακόμη και αν το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

«Μέχρι ο εμβολιασμός να λύσει το πρόβλημα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά να τηρούμε τις αποστάσεις». Όσον αφορά το εμβόλιο της Astrazeneca και τα νοσήματα που εμφανίστηκαν, τόνισε ότι πρέπει να συγκριθεί ένα μεγάλο δείγμα εμβολιασμένων και μη για να αποδειχθεί ότι ευθύνεται το εμβόλιο για τις θρομβώσεις. «Κάποιος θα μπορούσε να πάθει θρόμβωση και χωρίς να έχει εμβολιαστεί», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.