ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Εμβόλιο AstraZeneca – Ελλάδα: Νέα καταγγελία από 62χρονη – «Παρέλυσε το πόδι & ένιωθα σαν νεκρό το χέρι»

Εμβόλιο AstraZeneca – Ελλάδα: Νέα καταγγελία από 62χρονη – «Παρέλυσε το πόδι & ένιωθα σαν νεκρό το χέρι»

Μια 62χρονη γυναίκα της οποίας χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca, καταγγέλλει σοβαρές παρενέργειες, καθώς όπως ανέφερε μεταξύ άλλων παρέλυσε το χέρι και το πόδι της.

Ειδικότερα, η γυναίκα, ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 98,4, πως υπέστη, μεταξύ άλλων, παράλυση σε πόδι και χέρι, πως έβγαλε σπυριά στο σώμα της και έντονη αδυναμία.

Αρχικά ξεκαθάρισε πως «ήμουν φανατική υπέρ του εμβολιασμού γιατί πραγματικά αυτό που αντιμετωπίζουμε, ειδικά στην Αττική, είναι τραγικό».

Σύμφωνα με την ίδια, την ημέρα που εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας είχε «υποθερμία μεγάλη -δηλαδή 35 βαθμούς, δυνατό ρίγος, κούραση, αίσθηση μεγάλης αδυναμίας, ζάλη, έντονο πονοκέφαλο» αλλά δεν έδωσε σημασία γιατί θεώρησε ότι είναι «οι γνωστές παρενέργειες που αναφέρονται».

«Τις επόμενες μέρες ένιωθα πόνο στο πέλμα του δεξιού παιδιού και δυσκολία να το σηκώσω. Πάλι δεν το συνέδεσα. Πέντε μέρες μετά το εμβόλιο παρουσίασα αρχικά μία έντονη τάση για λιποθυμία ενώ καθόμουν. Πονοκέφαλο, ζαλάδα και όταν προσπάθησα να σηκωθώ παρέλυσε το δεξί μου πόδι» λέει έπειτα.

Η παράλυση στο πόδι κράτησε περίπου 3-5 λεπτά, όπως δηλώνει και προσθέτει πως «Το ίδιο βράδυ γέμισα σπυριά στα χέρια, στον θώρακα. Οπότε τότε το συνέδεσα απόλυτα με το εμβόλιο».

Την άλλη μέρα η 62χρονη μετέβη στο Κέντρο Υγείας, όπου την εξέτασε νευρολόγος: «Μου είπε ότι έπρεπε να πάω αμέσως σε νοσοκομείο και να κάνω άμεσα εξετάσεις γιατί φοβόντουσαν ότι ήταν πιθανή εγκεφαλική θρόμβωση και έπρεπε να το ελέγξουμε μήπως κάτι προχώραγε».

Όπως λέει, «εκεί άρχισε το μεγάλο δράμα διότι δεν έβρισκα νοσοκομείο».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, έγινε αιματολογικός έλεγχος και «εκείνο που βρέθηκε, όπως το καταλαβαίνω εγώ, αυτό το αντιγόνο που λέγεται ότι ευθύνεται, το οποίο ήταν το μόνο αυξημένο».

Η δεύτερη παράλυση

Τρεις μέρες μετά το επεισόδιο, η γυναίκα αναφέρει πως ενώ κοιμόταν ξύπνησε από μία δυσφορία και παρατήρησε πως το αριστερό της χέρι ήταν σαν νεκρό: «Δηλαδή προσπαθούσα με το δεξί να το πιάσω να δω πού βρίσκεται».

Τώρα, 15 μέρες μετά «νιώθω ακόμη αδυναμία, έχω υποθερμία, κρυώνω πολύ, δεν μπορώ να περπατήσω. Έχω λιποθυμικές τάσεις και πονοκέφαλο. Χθες είδα ειδικό παθολόγο, είδε τις εξετάσεις και μου είπε ότι αν είχα πάει μέχρι δύο ώρες μετά το περιστατικό πιθανότατα θα φαινόταν κάτι» συμπληρώνει.

Για τις παραλύσεις τόνισε πως έχουν φύγει και γενικά είχαν κρατήσει «πολύ λίγο».

Τέλος, όπως η ίδια είπε το περιστατικό καταγράφηκε στον ΕΟΦ και αναμένεται να συνεννοηθεί με τον ΕΟΔΥ για τη δεύτερη δόση:

«Φυσικά εγώ δεν θέλω να την κάνω, γιατί φοβάμαι» τόνισε ωστόσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.