ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» παραδέχεται πως μας «κλείδωσε» χωρίς λόγο! – Τέλος στα δύο clicks από 14 Μαΐου

Η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» παραδέχεται πως μας «κλείδωσε» χωρίς λόγο! – Τέλος στα δύο clicks από 14 Μαΐου

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πλαστικός χειρούργος στο επάγγελμα, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, παραδέχθηκε έμμεσα πως επί τόσους μήνες… μας είχαν δίχως λόγο «κλειδωμένους», καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του λιανεμπόριο και λύκεια δεν επιβάρυναν την επιδημιολογική κατάσταση.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε ότι χρειάζεται ακόμα ιδιαίτερη προσοχή παρά το γεγονός οτι άνοιξαν κάποιες δραστηριότητες, ενώ αναμένεται να ανοίξουν και άλλες. «Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό δεν το έχουμε αφήσει πίσω μας. Είναι δίπλα μας. Και το σύστημα είναι πιεσμένο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η καθοδική πορεία είναι αργή και εύθραυστη».

Παράλληλα ανέφερε ότι «λιανεμπόριο και λύκεια δεν επιβάρυναν την επιδημιολογική κατάσταση», ενώ το αντίκτυπο στο επιδημιολογικό φορτίο από τα ανοίγματα του Πάσχα είπε ότι θα εκτιμηθούν στις 15 Μαΐου.

Σε ότι αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού απάντησε ότι «δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού με self test ή με βεβαίωση εμβολιασμού».

Η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» παραδέχεται πλέον πως δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός λόγους που «κλείδωσαν» της χώρα και κατέστρεψαν την οικονομία, παρόλα αυτά η κυβέρνηση ψήφισε ασυλία για όσους πήραν τα μέτρα.

Την ίδια ώρα συνεδριάζει η επιτροπή

Σε νέες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση αναφορικά με το σταδιακό άνοιγμα της χώρας προχωρά η Επιτροπή των Ειδικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Οι λοιμωξιολόγοι θα ζυγίσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας αλλά και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η ανοσία του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι.

Τα ζητήματα στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων

Στη συνεδρίαση σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα συμμετέχει και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την σταδιακή επανεκκίνηση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ακόμη ένα ζήτημα που εκκρεμεί είναι η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τις 11:00 το βράδυ αλλά και η πλήρης κατάργηση των SMS καθώς ανοίγει ο τουρισμός στις 15 Μαϊου.

Το πλάνο «ανοίγματος» της χώρας

Το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης μετά από απόφαση της κυβέρνησης μετά την εισήγηση της Επιτροπής έχει ως εξής:

1.Στις 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
2.Επίσης στις 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
3.Από 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία με τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας επιστρέφουν στα θρανία.
4.Την ίδια ημέρα στις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
5.Επίσης, 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
6.Στις 15 Μαΐου ανοίγουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις και ο τουρισμός
7.Στις 17 Μαΐου, εκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των βρεφονηπιακών περίπου στις 20 Μάϊου όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Στ.Πέτσας.

Τέλος στα δύο clicks

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντωμεταξύ καταργούνται τα δύο clicks για τα ψώνια στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου από την επόμενη Παρασκευή 14 Μαΐου, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.