CDC και FDA: «Το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid προκαλεί εντός 21 ημερών εγκεφαλικά επεισόδια στους ενηλίκους»!

«Εμβολιαστείτε άφοβα» μας έλεγαν

CDC και FDA: «Το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid προκαλεί εντός 21 ημερών εγκεφαλικά επεισόδια στους ενηλίκους»!

Σοκ προκάλεσε η ανακοίνωση από τις υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer κατά του κωρονοϊού μπορεί να συνδέεται με εγκεφαλικά επεισόδια στους ενηλίκους.

Η είδηση προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία, καθώς μέχρι τώρα το επίσημο αφήγημα είναι πως τα εμβόλια mRNA και συγκεκριμένα της Pfizer είναι ασφαλή.

Η αποκάλυψη έγινε από το CDC, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, και τον FDA, που είναι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής.

Γνωστοποίησαν ότι μία βάση δεδομένων εμβολίων του CDC αποκάλυψε ένα πιθανό ζήτημα ασφάλειας, στο οποίο άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο για 21 ημέρες μετά τη λήψη του «δισθενούς» εμβολίου της Pfizer.

Το επικαιροποιημένο εμβόλιο λέγεται «δισθενές» επειδή πλέον στοχεύει παράλληλα τόσο την αρχική μορφή του ιού όσο και την παραλλαγή Ομικρον. Η βάση δεδομένων που σήμανε τον συναγερμό ήταν το σύστημα επιτήρησης σε πραγματικό χρόνο του CDC, το Vaccine Safety Datalink.

Η είδηση, την οποία μετέδωσε και το Reuters, δημιουργούσε περισσότερες απορίες απ’ όσες έλυνε, αφού το μήνυμα του CDC ήταν ότι υπάρχει μεν πιθανό «ζήτημα ασφαλείας» με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer, αλλά «συνεχίστε να εμβολιάζεστε».

Το CDC και ο FDA δήλωσαν: «Αν και το σύνολο των δεδομένων υποδηλώνει επί του παρόντος ότι είναι πολύ απίθανο το σήμα να αντιπροσωπεύει πραγματικό κλινικό κίνδυνο, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες με το κοινό, όπως κάναμε στο παρελθόν, όταν κάποιο από τα συστήματα ασφαλείας μας ανιχνεύει ένα σήμα». Προσθέτοντας ότι συνεχίζουν να συνιστούν το εμβόλιο.

Οπως, όμως, δήλωσε αξιωματούχος του CDC στο CNN, υπό τον όρο της ανωνυμίας, τα στοιχεία της βάσης δεδομένων Vaccine Safety Datalink, που τροφοδοτείται με δεδομένα από ολόκληρες τις ΗΠΑ, έδειξαν ότι «από τους 550.000 ενηλίκους άνω των 65 που έκαναν το συγκεκριμένο εμβόλιο, 130 υπέστησαν ισχαιμικό επεισόδιο μέσα σε 21 ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους. Κανένας, ωστόσο, εκ των 130 ασθενών δεν πέθανε».

Οι Pfizer και BioNTech, που ανέπτυξαν το εμβόλιο σε συνεργασία, δήλωσαν ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να συμπεραίνουν ότι το ισχαιμικό εγκεφαλικό σχετίζεται με τη χρήση των εμβολίων Covid-19 των εταιριών».

Στο ίδιο τάιμινγκ, έσπευσε να αντιδράσει και η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ασχολείται και με τα ζητήματα υγείας. Γνωστοποίησε ότι το CDC και ο FDA θα καταθέσουν ενώπιόν της. «Αυτές οι υπηρεσίες πρέπει να διερευνήσουν ταχέως, με ανοιχτό και διαφανή τρόπο, εάν το εμβόλιο μπορεί να συνέβαλε ή όχι στα αναφερόμενα εγκεφαλικά» ήταν η δήλωση της προέδρου της επιτροπής Κάθι ΜακΜόρις Ρότζερς.

Κατά τ’ άλλα εμβολιαστείτε άφοβα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.