Σύκο: Το φρούτο του Αυγούστου με τα θαυματουργά οφέλη για την υγεία

Σύκο: Το φρούτο του Αυγούστου με τα θαυματουργά οφέλη για την υγεία

Ήξερες ότι το σύκο είναι το αυγουστιάτικο φρούτο που σε αδυνατίζει, αφήνοντας στον ουρανίσκο σου γεύση δροσιστική και αίσθηση καλοκαιρινή;

Αδυνάτισμα και αποτοξίνωση στο… τσεπάκι

Win – Win. Ειδικά, αν έφαγες λίγο παραπάνω τις προηγούμενες ημέρες ή αν (σύντομα) επιστρέφεις στη δουλειά και θες η πρώτη εμφάνιση της σεζόν στο γραφείο να είναι όπως την έχεις φανταστεί: εντυπωσιακή και εσύ λεπτή.

Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται τόσο στη σάρκα, όσο και στο περίβλημα του επιβραδύνουν την πέψη και έτσι αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, όσο εσύ απολαμβάνεις το smoothie σου ή ένα ποτήρι με παγωμένο νερό, οι ίνες του “καθαρίζουν” το στομάχι σου, συμβάλλοντας έτσι στην ορθή λειτουργία του.

Ξέχνα την πίεση

Αν οι τροφές σου “κρύβουν” αρκετό αλάτι, γιατί και η πατάτα τηγανιτή, σε εποχή θερινή, έχει ψυχή, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι λίγο κάλιο παραπάνω, για να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Το ζουμερό φρούτο σου το παρέχει.

Απλόχερα. Έτσι, τα επίπεδα πίεσης στο αίμα πέφτουν και όλα βαίνουν καλώς.

Θωρακίζεις την καρδιά σου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καθημερινή του κατανάλωση μπορεί να μειώσει την τιμή που θέλουν να φτάσουν τα τριγλυκερίδια. Τα τελευταία αποτελούν μία από τις σημαντικές αιτίες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και πόνων στο ζωτικό όργανο, που πρέπει να χτυπάει ορθά και δυνατά.

Λαμπερό δέρμα… από σύκο

Το ενυδατώνει εσωτερικά και παρασύρει τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να του στερήσουν την λαμπερή του όψη. Πες “σύκο, σύκο” και μετά μην κάτσεις – κάτσεις.

Αν σε “γρατσουνάει” ο λαιμός σου, βρήκες το φάρμακο σου

Μήπως τα ροφήματα που κατανάλωσες – λόγω καύσωνα- ήταν λίγο περισσότερο παγωμένα από το κανονικό; Εμένα μου συνέβη και ο λαιμός μου άρχισε να με πονά. Καθόλου ωραίο συναίσθημα, μπορώ να (σου) πω.

Ευτυχώς, η κολλώδης ουσία των σύκων με ένα ποτήρι δροσερό νερό είναι ό,τι χρειάζεσαι (εχμ, και χρειάζομαι) για να ανακουφιστεί η συγκεκριμένη περιοχή και οι δροσιστικές γαστρονομικές δοκιμές να συνεχιστούν.

Φροντίσεις και τα οστά σου

Μέταλλο, ασβέστιο και κάλιο “ελλοχεύουν” στη σάρκα του και στα φυλλαράκια του. Για αυτό, την επόμενη φορά που θα τα αγοράσεις, μην τα αφαιρέσεις με την πρώτη ευκαιρία. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ένα σύκο την ημέρα, τους πόνους στα οστά κάνει πέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.