ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με αυτά τα φρούτα θα “ξυπνήσεις” το μεταβολισμό σου!

Με αυτά τα φρούτα θα “ξυπνήσεις” το μεταβολισμό σου!

Όταν ο μεταβολισμός δουλεύει σωστά, χάνουμε περισσότερο και πιο γρήγορα. Μία από τις κατηγορίες τροφών που επιταχύνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού είναι τα φρούτα και συγκεκριμένα όσα περιέχουν πηκτίνη, ένα ένζυμο που “ξυπνάει” τον μεταβολισμό και εμποδίζει την απορρόφηση λίπους.

Ποια είναι λοιπόν αυτά;

Τα δαμάσκηνα είναι γνωστό ότι μειώνουν τη δυσκοιλιότητα, χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν. Παρόλα αυτά, είναι πλούσια σε πηκτίνη και αντιοξειδωτικά συστατικά που βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Τα μήλα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ο “βασιλιάς” της πηκτίνης. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Η συστηματική τους κατανάλωση θα σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερο λίπος και να ενισχύσεις την άμυνα του οργανισμού σου.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο που μειώνει την κατακράτηση και το πρήξιμο της κοιλιάς, ενώ περιέχουν επίσης πηκτίνη που όπως αναφέραμε ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που θωρακίζει τον οργανισμό, συμβάλλει στη διάσπαση του λίπους, αλλά και πηκτίνης που επιταχύνει τη μεταβολική λειτουργία. Τώρα λοιπόν ξέρεις τι θα προσθέσεις στο καλάθι σου την επόμενη φορά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.