ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η πρώτη μπύρα που φτιάχνεται από… ανακυκλωμένα λύματα!

Αυτή είναι η πρώτη μπύρα που φτιάχνεται από… ανακυκλωμένα λύματα!

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η αιτία της καταστροφικής ξηρασίας που χτύπησε την Καλιφόρνια, προκαλώντας τη χειρότερη λειψυδρία των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Καλιφορνέζοι φαίνεται να συμφωνούν ότι η επένδυση σε τεχνολογίες άρδευσης, εξοικονόμηση νερού και ανακύκλωσης, είναι στρατηγικές που θα μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της ξηρασίας.

Στο πλαίσιο αυτό μία εναλλακτική λύση για την κατάσταση στην Καλιφόρνια, η οποία δεν προέρχεται από τους κρατικούς μηχανισμούς, βρίσκεται στην… μπύρα! Oak barrels containing beer

Η ζυθοποιία Half Moon Bay Brewing Company φτιάχνει μπύρα χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα λύματα. Το νερό, που λαμβάνεται από τους νεροχύτες, τις ντουζιέρες και τα πλυντήρια ρούχων, δεν έχει επηρεάσει τη γεύση της μπύρας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η ζυθοποιία έχει εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα επεξεργασίας για την εξοικονόμηση νερού και παράλληλα χρηματοδότησε τη διάνοιξη δύο νέων πηγαδιών, κάτι το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά μια περιοχή που αναμένεται να ξεμείνει εντελώς από νερό στους επόμενους μήνες.

Το σύστημα EcoVolt θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα λύματα με τα οποία θα τροφοδοτεί το 10% από τα 7,8 εκκατομύρια γαλόνια (περίπου 30 εκατ. λίτρα) που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο η ζυθοποιία για να παράξει 72.000 βαρέλια μπίρα.

Επίσης, θα παράγει αρκετό βιοαέριο ώστε να ελαττώσει κατά 50% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, τα πηγάδια θα αυξήσουν τη δυνατότητα αποθήκευσης νερού της περιοχής κατά 40% σε σχέση με τώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.