ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το καλύτερο τυρί του κόσμου φτιάχνεται από 12 αγελάδες – Τρώνε 14 χόρτα και πίνουν νερό από τα φιόρδ

Το καλύτερο τυρί του κόσμου φτιάχνεται από 12 αγελάδες – Τρώνε 14 χόρτα και πίνουν νερό από τα φιόρδ

Ενα ώριμο τυρί από το νορβηγικό γαλακτοκομείο Ostegarden κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου τυριού του κόσμου για το 2018, στα World Cheese Awards.

Το όνομά του fanaost και πρόκειται για ένα σκληρό τυρί, με ελαφρώς κρυσταλλική υφή, έντονη γεύση και λεπτή γαλακτώδη γλυκύτητα. Ο Jason Hinds από την εταιρεία Neal’s Yard Dairy στο Λονδίνο θεωρεί ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική συμβίωση γλυκών και αλμυρών γεύσεων». Αλμυρό και τραγανά, με γεύση σχεδόν καραμέλας, όπως αναφέρει ο Guardian.

Το τυρί παράγεται 12 αγελάδες που βρίσκονται σε μια περιοχή 22χλμ. νότια του Μπέργκεν. Οι αγελάδες βόσκουν ελεύθερες 14 διαφορετικά χόρτα και πίνουν νερό από το φιόρδ και αυτά φαίνεται πως είναι τα μυστικά της επιτυχίας του.

«Το απλό είναι συχνά το καλύτερο», λέει ο Jorn Hafslund, ο άνθρωπος πίσω από το καλύτερο τυρί του κόσμου.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το βραβευμένο fanaost, ατυχήσατε μιας η φετινή παραγωγή έχει τελειώσει, λόγω της περιορισμένης ποσότητας, ενώ η επόμενη αναμένεται το καλοκαίρι του 2019.

Τα βραβεία World Cheese Awards διοργανώνονται από το Guild of Fine Food και είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.