Οι ειδικοί προειδοποιούν: Μην ξαναφάτε αγγούρι με ντομάτα! Ποιοι άλλοι συνδυασμοί τροφίμων απαγορεύονται;

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Μην ξαναφάτε αγγούρι με ντομάτα! Ποιοι άλλοι συνδυασμοί τροφίμων απαγορεύονται;

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι… ο συνδυασμός των συστατικών που έχουν γρήγορο και αργό ρυθμό πέψης, δεν είναι καλή ιδέα! Γιατί;

Επειδή το ελαφρύτερο συστατικό θα καταλήξει να περάσει στο έντερο μόνον όταν το πρώτο είναι πλήρως αφομοιωμένο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη ζύμωση του τροφίμου στο στομάχι σας, κάτι το οποίο μπορεί να δηλητηριάσει ολόκληρο το σώμα. Θα οδηγήσει σε αργή πέψη και ζύμωση σακχάρων και αμύλων, και δεν θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το γεύμα σας όπως θα έπρεπε.

Και κάτι ακόμη – η διαδικασία της ζύμωσης μπορεί να προκαλέσει αέρια, πρήξιμο και πόνο στο στομάχι, καθώς και εντερικά προβλήματα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Εδώ πρέπει να ξέρετε καλά το εξής: όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα.

Η κατανάλωση φρούτων μετά το γεύμα δεν είναι σίγουρα μια καλή ιδέα! Γιατί; Επειδή τα φρούτα χρειάζονται πολύ χρόνο για να αφομοιωθούν και δεν πρέπει ποτέ να μείνουν πολύ στο στομάχι. Εάν τα τρώτε μετά το φαγητό, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέος και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα είναι και τα μακαρόνια με τυρί. Δυστυχώς όμως, ο συνδυασμός αυτός πρέπει να αποφεύγεται. Πώς λειτουργεί αυτό – τα μακαρόνια είναι πλούσια σε άμυλο, το οποίο έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη, οπότε η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε αναπόφευκτη ζύμωση και περαιτέρω πεπτικά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα μακαρόνια σε συνδυασμό με το κρέας.

Κρέας και τυρί – σίγουρα ΟΧΙ! Γιατί; Επειδή πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε υπερβολική πρωτεΐνη στο ίδιο πιάτο. Επιλέξτε μόνο έναν τύπο πρωτεΐνης ανά γεύμα.

Επίσης, δεν πρέπει να αναμειγνύεται ψωμί με χυμό πορτοκαλιού, καθώς το οξύ που απαιτείται για την πέψη του χυμού μπορεί να καταστρέψει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την πέψη του αμύλου.

Τα λαχανικά και το τυρί είναι ένας άλλος συνδυασμός που πρέπει να αποφύγετε. Η κατανάλωση αυτού του συνδυασμού θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο φούσκωμα.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να τρώνε μπανάνες μαζί με γάλα, αλλά αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει τη διαδικασία πέψης σημαντικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί τέλος να συνηθίζετε να προσθέτετε φρούτα σε γιαούρτι για πρωινό, αλλά αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει την πέψη σας και θα βλάψει την εντερική χλωρίδα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την προσθήκη ανανά στο γιαούρτι, ο οποίος ενισχύει τα ενεργά συστατικά που προκαλούν δηλητηρίαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.