ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Να γιατί πρέπει να τρως τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί με τη φλούδα τους

Να γιατί πρέπει να τρως τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί με τη φλούδα τους

Σχεδόν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να καταναλώσουμε με τη φλούδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η φλούδα μπορεί να είναι πιο θρεπτική από το εσωτερικό του καρπού.

Έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πλήθος των αντιοξειδωτικών βρίσκονται στη φλούδα των φρούτων και των λαχανικών. Από επιστημονικής άποψης η φλούδα θεωρείται «θησαυρός», καθώς περιέχει συστατικά που θωρακίζουν µε πολλούς τρόπους την υγεία µας.

Επίσης, στη φλούδα περιέχεται ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και προστατεύουν από τη δυσκοιλιότητα. Βοηθούν, ακόμα, στην αποβολή χοληστερόλη από τον οργανισμό και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

Εκτός από τις φυτικές ίνες, η φλούδα των φρούτων και των λαχανικών περιέχει και αρκετές χρήσιμες ουσίες για τον οργανισμό όπως κάλιο, καροτένια κ.ά.

Για αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να βρούµε τρόπους να τρώµε µε τη φλούδα τους όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά µπορούµε, είτε στύβοντάς τα ολόκληρα είτε βράζοντας τη φλούδα και πίνοντας το ζουμί είτε βάζοντας στον αποχυµωτή ολόκληρα τα φρούτα και τα λαχανικά, ώστε να πιούμε στη συνέχεια όλα τα συστατικά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που πρόκειται να καταναλωθούν ωµά και µε τη φλούδα θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά. Η φλούδα, άλλωστε, είναι το μέρος εκείνο που έρχεται σε επαφή με τις εξωτερικές συνθήκες, αλλά και δέχεται την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.