ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το πρωινό που θα ενισχύσει την ενυδάτωση του οργανισμού σας – Ποιες τροφές περιέχει

Ορισμένοι άνθρωποι, όπως οι αθλητές, χρειάζονται περισσότερα υγρά για να διατηρήσουν την απόδοσή τους,

Το πρωινό που θα ενισχύσει την ενυδάτωση του οργανισμού σας – Ποιες τροφές περιέχει

Είναι ήδη γνωστό πως το σώμα μας, αποτελείται περίπου κατά 60% από νερό, και για αυτόν τον λόγο πρέπει να λαμβάνουμε αρκετά υγρά προκειμένου να αντικαταστήσουμε όσα χάσαμε μέσω του ιδρώτα και των ούρων.

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για την πέψη, επειδή βοηθά στη διάσπαση των θρεπτικών συστατικών των τροφών και στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό σας, ενώ τόσο οι αρθρώσεις όσο και τα μάτια σας χρειάζονται νερό, επίσης.

Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα σας, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει την υγεία του, σύμφωνα με όσα εξηγεί το NHS Inform.

Ορισμένοι άνθρωποι, όπως οι αθλητές, χρειάζονται περισσότερα υγρά για να διατηρήσουν την απόδοσή τους, αλλά και οι άνθρωποι που ζουν σε μεγάλα υψόμετρα ή σε ακραίες θερμοκρασίες χρειάζονται επιπλέον ενυδάτωση.

Όταν είστε άρρωστοι, θα πρέπει, επίσης, να προσθέσετε περισσότερα υγρά, ειδικά αν έχετε πυρετό ή διάρροια.

Ενώ η κατανάλωση της απαραίτητης ποσότητας νερού μπορεί να ακούγεται σαν αγγαρεία, να θυμάστε ότι το 20% των αναγκών σας σε ενυδάτωση μπορεί να προέρχεται από τις τροφές.

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι τροφές όπως το πεπόνι, το σπανάκι και το καρπούζι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωσή σας.

Υπάρχει, όμως, ακόμη μία τροφή που μπορεί να σας βοηθήσει με την ενυδάτωση του οργανισμού σας, κι αυτή δεν είναι άλλη από το πλιγούρι βρώμης.

Το πλιγούρι βρώμης απορροφά το νερό

Το αγαπημένο σας πρωινό για τον κρύο καιρό μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να προσθέσετε στις καθημερινές σας ανάγκες ενυδάτωσης.

Το πλιγούρι βρώμης απαιτεί τουλάχιστον ένα φλιτζάνι νερό ή γάλα για να μαγειρευτεί, και καθώς το νερό απορροφάται από τη βρώμη, η ίδια ποσότητα υγρού εισέρχεται στον οργανισμό σας. Μπορείτε να προσθέσετε, μάλιστα, ακόμα περισσότερη ενυδάτωση προσθέτοντας μερικά φρούτα στο πλιγούρι βρώμης σας.

Προσθέτοντας δυόμισι κουταλιές της σούπας σπόρους chia στο πλιγούρι βρώμης σας, θα έχετε 10 γραμμάρια φυτικών ινών και 8 γραμμάρια υγιεινών λιπαρών.

Για να ενισχύσετε την ενυδάτωσή σας, μουλιάστε τους σπόρους chia σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας ή προσθέστε τέσσερα μέρη νερό στους σπόρους chia για να τους μαλακώσετε πριν τους προσθέσετε στο πλιγούρι βρώμης σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σπόροι chia έχουν το 15% της ημερήσιας αξίας σας σε μαγνήσιο και φώσφορο, οι οποίοι είναι δύο ηλεκτρολύτες που είναι σημαντικοί για τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.