Διαβήτης τύπου 2: Ο «θαυματουργός» μπλε χυμός που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου – Τα συμπτώματα που θέλουν προσοχή

Ο πρωταρχικός ρόλος της ινσουλίνης είναι η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Διαβήτης τύπου 2: Ο «θαυματουργός» μπλε χυμός που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου – Τα συμπτώματα που θέλουν προσοχή

Ο διαβήτης τύπου 2, όπως θα έχετε ήδη ακουστά, πηγάζει από μια δυσλειτουργία στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός παράγει ινσουλίνη.

Ο πρωταρχικός ρόλος της ινσουλίνης είναι η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Εξαιτίας της ανεπάρκειας της ινσουλίνης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να αυξηθούν σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος ελέγχου των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που αξίζει να δοκιμάσετε και να τον εντάξετε στη διατροφή σας.

Ο χυμός που κάνει θαύματα

Μια μελέτη σε ποντίκια που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity αναφέρει πως ο χυμός μύρτιλου είναι σε θέση να μειώσει τη γλυκόζη στο αίμα κατά 35%.

Ο χυμός που εκχυλίστηκε από μύρτιλα χαμηλών θάμνων της Βόρειας Αμερικής, βιομετασχηματισμένος με βακτήρια από τη φλούδα του φρούτου, παρουσίασε ισχυρή δυνατότητα ως παράγοντας κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

Η μελέτη εξέτασε τα αποτελέσματα των βιομετασχηματισμένων χυμών σε σύγκριση με τα κανονικά ροφήματα μύρτιλων σε ποντίκια.

Ο ανώτερος συγγραφέας Pierre S. Haddad, καθηγητής φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ δήλωσε: «Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο βιομετασχηματισμένος χυμός μύρτιλου έχει ισχυρή δράση κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Ο βιομετασχηματισμένος χυμός μύρτιλου μπορεί να μειώσει την υπεργλυκαιμία σε διαβητικά ποντίκια και μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά προδιαβητικά ποντίκια από την ανάπτυξη παχυσαρκίας και τον διαβήτη».

Οι επιστήμονες εξέτασαν την επίδραση του βιομετασχηματισμένου χυμού μύρτιλου σε μια ομάδα ποντικών επιρρεπών σε παχυσαρκία, με αντίσταση στην ινσουλίνη, διαβήτη και υπέρταση.

Η ενσωμάτωση βιομετασχηματισμένου χυμού μύρτιλου στο νερό των ποντικών μείωσε την πρόσληψη τροφής και το σωματικό τους βάρος.

«Αυτά τα ποντίκια ήταν ένα εξαιρετικό μοντέλο που μοιάζει πολύ με την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2 που σχετίζεται με την παχυσαρκία στους ανθρώπους», δήλωσε ο γιατρός Haddad. Στη συνέχεια είπε: «Τα αποτελέσματα πρέπει να επαναληφθούν σε μελέτες σε ανθρώπους πριν γίνουν συστάσεις, αλλά υπάρχουν λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι».

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Current Developments in Nutrition διαπίστωσε ότι το ισοδύναμο ενός φλιτζανιού φρέσκων μύρτιλων μπορεί να επηρεάσει ευεργετικά τους υπέρβαρους άνδρες με διαβήτη τύπου 2.

Τα συμπτώματα του διαβήτη 2

Πολλοί άνθρωποι έχουν διαβήτη τύπου 2 χωρίς να το γνωρίζουν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα συμπτώματα δεν σας κάνουν απαραίτητα να αισθάνεστε αδιαθεσία.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Συχνότερη ανάγκη ούρησης ιδιαίτερα τη νύχτα
  • Αίσθημα συνεχούς δίψας
  • Έντονη κόπωση
  • Αδυνάτισμα χωρίς προσπάθεια
  • Κνησμός γύρω από το πέος ή τον κόλπο σας ή επανειλημμένη εμφάνιση τσίχλας
  • Κοψίματα ή πληγές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν
  • Θολή όραση
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν έχετε κάποιο από τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 ή εάν ανησυχείτε ότι διατρέχετε υψηλό κίνδυνο να πάθετε διαβήτη τύπου 2.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.