ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εικόνες ντροπής στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας – Σφήκες τσιμπούσαν ασθενείς στο Κρατικό Νίκαιας (φωτό)

«Ταβάνια υποχωρούν και πέφτουν πάνω σε αρρώστους»

Εικόνες ντροπής στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας – Σφήκες τσιμπούσαν ασθενείς στο Κρατικό Νίκαιας (φωτό)

Θλιβερή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας και συγκεκριμένα στο Κρατικό της Νίκαιας καθώς όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, ο θάλαμος της παθολογικής κλινικής έπρεπε να κλείσει καθώς δεκάδες σφήκες τσιμπούσαν τους ασθενείς.

«Φέρουν μεγάλη ευθύνη για τα κτιριακά προβλήματα στα νοσοκομεία και οι ίδιοι οι διοικητές», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισημαίνει ότι απαιτείται χρηματοδότηση εδώ και τώρα, όπως λέει:

«Υπάρχουν διοικητές Νοσοκομείων που μοχθούν νυχθημερόν για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών έστω σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της σοβαρής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της Δημόσιας υγείας. Υπάρχουν όμως και δημοσιοσχεσίτες διοικητές για το «φαίνεσθαι» σκορπάνε τα λεφτά σε έργα βιτρίνας και σε εργολάβους. Έχουμε πάνω από 7 χρόνια που καταγγέλλουμε τις κτιριακές συνθήκες σε πολλά νοσοκομεία χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Πως είναι δυνατόν τα περισσότερα νοσοκομεία να μην διαθέτουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας λόγω έλλειψης συστημάτων πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας;», σημειώνει ο ίδιος.

Αυτοψία της ΠΟΕΔΗΝ φέρνει στο φως κτιριακά προβλήματα σε πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας

Μετά το νοσοκομείο «Αγία Όλγα», εικόνες – ντροπής που φέρνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, αποδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο, την αναγκαιότητα -αν μη τι άλλο- να επισπευσθεί το έργο της ανακαίνισης και αναβάθμισης των Νοσοκομείων του ΕΣΥ μέσω πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ.

«Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Για τις ψυχιατρικές κλινικές είναι σε εξέλιξη, ήδη, η υλοποίηση προγράμματος για την αναβάθμισή τους, συνολικού ύψους 3.5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης», όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Υγείας μετά το ξήλωμα της Διοίκησης του Αγία Όλγα το πρωί της Τρίτης (03.10.2023) από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δείτε φωτογραφίες από το οδοιπορικό της ΠΟΕΔΗΝ στα νοσοκομεία Αγία Όλγα, Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείο Βόλου, Κιλκίς κ.α.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος υποστηρίζει πως οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Νοσοκομείων χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις.

«Επισκέφθηκα σήμερα την Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα». Πραγματικό αχούρι. Δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Στη Νίκαια έκλεισε θάλαμος της παθολογικής κλινικής γιατί γέμισε σφήκες που τσίμπαγαν τους ασθενείς σε αρρώστους…. . Ο αξονικός δεν λειτουργεί σήμερα «ξέμεινε» και από ακτινολόγους. Είδαμε φωτιές, υπέστη ηλεκτροπληξία νοσηλεύτρια, ταβάνια υποχωρούν και πέφτουν πάνω σε αρρώστους….», σημειώνει ο ίδιος.

Και ο Μιχάλης Γιαννάκος συνεχίζει:

«Στο Ψυχιατρικό της Μυτιλήνης 7 χρόνια ίδια κατάσταση με το Ψυχιατρικό Τμήμα του «Αγία Όλγα». Στάζουν ούρα τους ασθενείς, από τις τουαλέτες του 1ου ορόφου. Το νοσοκομείο του Κιλκίς «βουλιάζει» στη γη, γιατί έχει σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» έχει στα ταβάνια αμίαντο. Στο Νοσοκομείο Βόλου «μπάζουν» τα ταβάνια και τα παράθυρα. Και πόσα άλλα… Γι’ αυτό χρειάζονται χρήματα και προσωπικό στα νοσοκομεία τώρα και πολλοί Διοικητές να πάνε σπίτι τους, μετά βέβαια από αξιολόγηση», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.