ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Συνάντηση Ε.Μακρόν με τον διευθυντή της Sanofi: Συζητήσεις μετά τον σάλο με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Συνάντηση Ε.Μακρόν με τον διευθυντή της Sanofi: Συζητήσεις μετά τον σάλο με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Με τον διευθύνοντα σύμβολου της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας «Sanofi», θα συναντηθεί την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Γαλλίας θα συζητήσουν για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως χτες, o γενικός διευθυντής της Sanofi, Πολ Χάντσον, δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας κάθε εμβόλιο να φτάσει σε όλα τα μέρη του κόσμου, αφού εξόργισε τη γαλλική κυβέρνηση νωρίτερα λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα έχουν προτεραιότητα στην πρόσβαση.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι ο κ. Μακρόν θορυβήθηκε για τα σχέδια της Sanofi να δώσει προτεραιότητα στην αγορά των ΗΠΑ και προγραμμάτισε συνάντηση με τους αξιωματούχους της για την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως χτες, ο Σερζ Γουάινμπεργκ, πρόεδρος της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας, μιλώντας στην τηλεόραση France 2, έσπευσε να ξεκαθαρίσει επίσης πως η Sanofi θα διασφαλίσει ότι ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εάν εγκριθεί, θα φτάσει ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

«Δεν θα δοθεί ιδιαίτερο προβάδισμα σε καμία χώρα. Είμαστε οργανωμένοι με αρκετές κατασκευαστικές μονάδες. Μερικές από αυτές βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ακόμη περισσότερες από αυτές είναι στην Ευρώπη και τη Γαλλία» πρόσθεσε.
Αντιδράσεις και από την Κομισιόν
Την ανάγκη το εμβόλιο να διατεθεί με «δίκαιο και καθολικό» τρόπο στις χώρες υπογράμμισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την ανακοίνωση της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το εμβόλιο κατά της COVID-19 πρέπει να είναι ένα αγαθό δημόσιας ωφέλειας και η πρόσβαση σε αυτό πρέπει να είναι δίκαιη και καθολική» επισήμανε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Στέφαν ντε Κιρμάκερ.
Η Sanofi έχει 73 βιομηχανικές μονάδες σε 32 χώρες, ενώ δεν έχει εγκριθεί ακόμη εμβόλιο κατά της COVID-19, της ασθένειας που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.