ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Ενδεχομένως το φθινόπωρο τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Ενδεχομένως το φθινόπωρο τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα εμβόλια και την την ανοσοποίηση (GAVI Alliance), κατά τη διάρκεια συνεντεύξέως του, ανέφερε πως οι πρώτες ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα ενός πιθανού εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού ενδέχεται να είναι διαθέσιμες το φθινόπωρο.

«Δυστυχώς, πραγματικά δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το εμβόλιο και αν θα υπάρχει καθόλου. Εάν είμαστε τυχεροί, θα έχουμε ενδείξεις το φθινόπωρο ως προς την αποτελεσματικότητα (ενός πιθανού εμβολίου)», δήλωσε ο Σεθ Μπέρκλεϊ, ο επικεφαλής της GAVI, μιλώντας στην εφημερίδα NZZ am Sonntag.

«Αλλά θα είναι μακρύς ο δρόμος από εκείνο το σημείο μέχρι να καταστεί διαθέσιμη μια εγκεκριμένη δραστική ουσία σε μεγάλες ποσότητες για τον παγκόσμιο πληθυσμό», πρόσθεσε.

Απαιτείται διεθνής συμφωνία

Ζητώντας να συντονιστούν παγκοσμίως οι προσπάθειες για την παραγωγή και την κοινή χρήση ενός πιθανού εμβολίου, ο Μπέρκλεϊ δήλωσε ότι απαιτείται διεθνής συμφωνία για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας ώστε να παραχθεί γρήγορα το εμβόλιο, μόλις βρεθεί.

​«Οι χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν για να μοιράζονται μεταξύ τους τα εμβόλια στην περίπτωση που εκείνα που διαθέτει κάποια από αυτές δεν είναι καλά», είπε, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό ορισμένα εμβόλια να λειτουργούν καλύτερα για τους νεότερους και άλλα για τους ηλικιωμένους.

Ο Μπέρκλεϊ προέτρεψε επίσης τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκδώσει σαφείς οδηγίες σχετικά με τη χρήση και τη διανομή ενός εμβολίου ώστε ένα εμβόλιο να μην διατεθεί αρχικά στους πλούσιους σε βάρος των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη ποσότητα, θα πρέπει πρώτα να χρησιμοποιηθεί για την ανοσοποίηση του προσωπικού υγείας, κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.