ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Κίνα κάνει τεστ σε 26 εκατ. κατοίκους της Σανγκάης με τη βοήθεια του στρατού

Η πόλη αυτή αποτελεί ένα τεστ για την στρατηγική της Κίνας που στοχεύει στην εξάλειψη του ιού

Η Κίνα κάνει τεστ σε 26 εκατ. κατοίκους της Σανγκάης με τη βοήθεια του στρατού

Η Κίνα θέλει να πραγματοποιήσει τεστ σε 26 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης, καθώς τα κρούσματα συνέχισαν να αυξάνονται και σήμερα, ενώ η χώρα προβαίνει σε μια από τις μεγαλύτερες ποτέ ανταποκρίσεις της στη δημόσια υγεία.

Ορισμένοι κάτοικοι ξύπνησαν στη Σανγκάη πριν από την αυγή για να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού από υγειονομικούς με στολές στα συγκροτήματα κατοικιών στα οποία διαμένουν, πολλοί σχηματίζοντας ουρά με τις πιτζάμες τους, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση των δύο μέτρων.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός απέστειλε την Κυριακή, ιατρικό προσωπικό άνω των 2.000 προσώπων από όλο τον στρατό, το ναυτικό και τις κοινές δυνάμεις υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Σανγκάη, έγραψε εφημερίδα των ενόπλων δυνάμεων.

Περισσότεροι από 10.000 υγειονομικοί από επαρχίες, όπως η Τζιανγκσού, η Τζεζιάνγκ και το Πεκίνο έφτασαν στην Σανγκάη, σύμφωνα με πληροφορίες των κρατικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία τους έδειξαν να φτάνουν φορτωμένοι με βαλίτσες με τρένα υψηλής ταχύτητας και αεροσκάφη.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανταπόκριση της Κίνας για τη δημόσια υγεία μετά την αντιμετώπιση του αρχικού ξεσπάσματος της COVID-19 στην Ουχάν, όπου πρωτοεντοπίστηκε ο νέος κορονοϊός στα τέλη του 2019. Το Κρατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είχαν αποστείλει τότε ιατρικό προσωπικό άνω των 4.000 στην επαρχία Χουμπέι, στην οποία βρίσκεται η Ουχάν.

Η Σανγκάη, η οποία άρχισε να τηρεί lockdown σε δύο στάδια στις 28 Μαρτίου το οποίο διευρύνθηκε ώστε να περιορίσει σχεδόν όλους τους κατοίκους στα σπίτια τους, ανακοίνωσε 8.581 ασυμπτωματικά κρούσματα νέου κορωνοϊού και 425 συμπτωματικά για τις 3 Απριλίου. Επίσης ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν self-test χθες, Κυριακή.

Αν και το ξέσπασμα αυτό είναι μικρό για τα παγκόσμια πρότυπα, η πόλη αυτή αποτελεί ένα τεστ για την στρατηγική της Κίνας που στοχεύει στην εξάλειψη του ιού, με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα όλων των θετικών κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.

Η κινητοποίηση αυτή γίνεται στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας παραμονή της ημερομηνίας κατά την οποία η Σανγκάη είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα άρει το λοκντάουν στην πόλη.

Η χώρα έχει 12.400 ιδρύματα που μπορούν να αναλύσουν τεστ από έως και 900 εκατομμύρια ανθρώπους ημερησίως, δήλωσε υψηλόβαθμος υγειονομικός αξιωματούχος τον περασμένο μήνα.

Η Κίνα χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο μια πρακτική συλλογικής ανάλυσης τεστ, μια διαδικασία κατά την οποία αναμιγνύονται έως και 20 δείγματα επιχρίσματος για ταχύτερη επεξεργασία.

Η πόλη, η οποία έχει μετατρέψει επίσης πολλά νοσοκομεία, γυμναστήρια, συγκροτήματα διαμερισμάτων και άλλα μέρη σε κεντρικούς τόπους καραντίνας, συμπεριλαμβανομένου του εκθεσιακού κέντρου Shanghai New International Expo Center, χωρητικότητας έως και 15.000 ασθενών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ορισμένοι κάτοικοι είπαν ότι έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ τους στην προσωπική τους εφαρμογή υγείας λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες αφότου τους πήραν δείγμα το πρωί. Ωστόσο σε άλλα μέρη της πόλης κάποιοι είπαν ότι δεν είχαν λάβει ακόμη ειδοποίηση για το πότε θα γίνουν τα τεστ τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.