ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Καμπανάκι» του ΠΟΥ για την παιδική παχυσαρκία: Στην 6η χειρότερη θέση παγκοσμίως η Ελλάδα

Την αρνητική πρωτιά σε παιδιά κάτω των 5 ετών έχει η Λιβύη με ποσοστό 28.7%

«Καμπανάκι» του ΠΟΥ για την παιδική παχυσαρκία: Στην 6η χειρότερη θέση παγκοσμίως η Ελλάδα

Στην λίστα με τις χώρες που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκίας σε παιδιά κάτω των 5 ετών, συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ δημοσίευσε την σχετική λίστα και η Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται στην 6η θέση στον κόσμο και μάλιστα με ένα ανησυχητικό ποσοστό.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 14.6% των παιδιών κάτω των 5 ετών έχουν περισσότερο βάρος από το φυσιολογικό, όσον αφορά τα στοιχεία που συγκέντρωσαν για το 2022.

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν, πάνω από 37 εκατομμύρια είναι τα παιδιά που εντάσσονται παγκοσμίως σε αυτή τη κατηγορία, αριθμός αυξημένος κατά 4 εκατομμύρια. Την αρνητική πρωτιά σε παχύσαρκα παιδιά κάτω των 5 ετών έχει η Λιβύη με ποσοστό 28.7%.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως η παχυσαρκία στα μικρά παιδιά «οδηγείται σε λάθος κατεύθυνση και δεν δείχνει σημάδια ανατροπής της κατάστασης».

Οι χώρες με τα περισσότερα παχύσαρκα παιδιά κάτω των 5 ετών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λιβύη 28.7%
Αυστραλία 21.8%
Τυνησία 19%
Αίγυπτος 18.8%
Παπούα Νέα Γουινέα 16%
Ελλάδα 14.6%
Παραγουάη 14.6%
Τρινιντάντ και Τομπάγκο 13.9
Ουκρανία 13.6
Αλβανία 13.4

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.