ΠΟΕΔΗΝ: «Αναμονή ωρών στο Παίδων – Προσωπικό σε απόγνωση»

Το Παιδιατρικό Πεντέλης εφημερεύει κανονικά όλη το 24ωρο σήμερα

ΠΟΕΔΗΝ: «Αναμονή ωρών στο Παίδων – Προσωπικό σε απόγνωση»

Την «χαοτική» κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σε ημέρα εφημερίας, περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, στις 20.45 μ.μ. την Κυριακή, που είναι ημέρα εφημερίας, «γίνεται χαμός», ενώ περιμένουν να εξετασθούν 100 παιδιά με πυρετό, κάτι που σημαίνει τουλάχιστον «επτά ώρες αναμονής».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», «χθες και σήμερα, έχει διπλή εφημερία», με το προσωπικό να βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόγνωση.

«Χθες (Σάββατο) η αναμονή για εξέταση ήταν 8 ώρες. Τώρα, αυτή τη στιγμή (20.45), περιμένουν 100 παιδιά με πυρετό για εξέταση», τονίζει.

Οι γονείς ενημερώνονται ότι η αναμονή για εξέταση θα είναι 6,5 έως 7 ώρες και τους προτείνουν, αν θέλουν, να πάνε τα παιδιά τους στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης.

Το Παιδιατρικό Πεντέλης εφημερεύει κανονικά όλη το 24ωρο σήμερα, ενημερώνει ο κ. Γιαννάκος, «αν και στο σύστημα εμφανίζεται ότι η εφημερία του ξεκινάει στις 12 το βράδυ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι η ταλαιπωρία για τα παιδάκια και τους γονείς είναι απίστευτη, ενώ το λιγοστό προσωπικό «τρέχει και δεν φθάνει».

Και προσθέτει ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των παιδιών που προσέρχονται στο Αγλαΐα Κυριακού και στα άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία με πυρετό, καθώς η γρίπη είναι σε έξαρση ενώ, όπως σημειώνει, «τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα την προηγούμενη διετία και η κατάργησή τους φέτος το χειμώνα συμβάλουν στην αύξηση των λοιμώξεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι΄αυτό, από τη μία πλευρά, καλεί τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και, από την άλλη, ζητά από τον υπουργό Υγείας να ενισχύσει με προσωπικό άμεσα τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.