ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η άσκηση της εβδομάδας: Ενδυνάμωση των μυών της περιοχής της λεκάνης

Η άσκηση της εβδομάδας: Ενδυνάμωση των μυών της περιοχής της λεκάνης

Της Αϊνόλα Τερζοπούλου

Το πιλάτες δεν δίνει μόνο σημασία στους βαθιούς κοιλιακούς μύες, αλλά και στους μύες της πυέλου για να δημιουργήσει ένα γερό υπόβαθρο και για να αυξήσει τον έλεγχο της κύστης.

Φανταστείτε τους σαν μία αιώρα που απλώνεται στο μπροστινό, πίσω και πλαϊνό μέρος των οστών της λεκάνης.

Όταν τραβάτε μέσα τον αφαλό και ενεργοποιείτε τον εγκάρσιο, ενεργοποιείτε και τους μύες της πυέλου.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να τους βρείτε είναι να προσποιηθείτε ότι θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα στο άνοιγμα των ισχίων, τα πέλματα παράλληλα και τα χέρια τεντωμένα δίπλα στη λεκάνη.

Πάρτε εισπνοή και με την εκπνοή «τραβήξτε» τους και κρατήστε τους για τρεις χρόνους. Χαλαρώνετε και επαναλαμβάνετε για 10 φορές.

Προσοχή όμως, όταν κάνετε αυτή την άσκηση να μην σφίγγετε τους μυς των γλουτών ή των ποδιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να κάνετε την άσκηση καθιστοί ή όρθιοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.