Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στην Γερμανία για τα εμβόλια: «Γιατί αγοράστηκαν τόσο μεγάλες ποσότητες»

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το πιθανό κόστος

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στην Γερμανία για τα εμβόλια: «Γιατί αγοράστηκαν τόσο μεγάλες ποσότητες»

Σχεδόν τρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 αναμένεται να λήξουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας, καθώς η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση επειδή μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εμβολιάζονται με το θέμα να έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση στην χώρα για την σπατάλη χρημάτων.

Ύστερα από μια έλλειψη δόσεων στην αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού (στις αρχές του 2021), η Γερμανία ενίσχυσε τον εφοδιασμό της για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Ωστόσο, ο μειωμένος ρυθμός χορήγησης εμβολίων σημαίνει ότι η Γερμανία έχει περισσότερα εμβόλια από όσα χρειάζεται ή μπορεί να δωρίσει.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το πιθανό κόστος των ληγμένων δόσεων, επικαλούμενο τους όρους εμπιστευτικότητας των συμβολαίων.

Η αντιπαράθεση 

Ενόψει της επικείμενης καταστροφής εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορωνoϊού, ο πολιτικός Υγείας του CDU, Georg Kippels, επέκρινε τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Karl Lauterbach (SPD).

Ο Lauterbach, είπε, είχε “συσσωρεύσει εμβόλια στην αρχή του έτους χωρίς κάποιο αιτιολογία, εκ των οποίων τώρα μεγάλες ποσότητες θα λήξουν”, δήλωσε ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών στην επιτροπή Υγείας της ομοσπονδιακής Βουλής σε εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης “Funke”.

Ο Kippels σημείωσε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη διεθνή ευθύνη της Γερμανίας να “παράσχει επίσης υγειονομική περίθαλψη στο νότιο ημισφαίριο”. Ο υποδειγματικός χαρακτήρας της Γερμανίας στην παγκόσμια υγεία θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό το γεγονός.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, περίπου τρία εκατομμύρια εμβολιαστικές δόσεις κατά του κορωνοϊού θα καταστραφούν λόγω της λήξης της διάρκειας ζωής τους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια από αυτά που χρησιμοποιούνται και μπορούν να δοθούν. Η διεθνής πρωτοβουλία για τα εμβόλια Covax, για παράδειγμα, δεν δέχεται επί του παρόντος δωρεές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Δεκέμβριο, ο Lauterbach είχε προειδοποιήσει για επικείμενη έλλειψη εμβολίων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και ανακοίνωσε ότι ήθελε να αγοράσει πολλές δόσεις εμβολίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.