ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θέλετε να διατηρήσετε την όρασή σας; – Οι 9 συνήθειες που πρέπει να «υιοθετήσετε»

Η έκθεση σε ακτίνες UV μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη καταρράκτη, πτερύγιο ή καρκίνο του δέρματος των βλεφάρων

Θέλετε να διατηρήσετε την όρασή σας; – Οι 9 συνήθειες που πρέπει να «υιοθετήσετε»

Τα μάτια σας έχουν κινδύνους για την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και άλλους κινδύνους που μπορεί να μην γνωρίζετε.

Όπως αναφέρει ο Dr Nitin Deshpande, η υπερβολική έκθεση στο υπεριώδες φως του ήλιου (χωρίς προστασία) μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο οφθαλμικών παθήσεων όπως καρκίνωμα των βλεφάρων ή του επιπεφυκότα, καταρράκτη, ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, έγκαυμα της ωχράς κηλίδας (ηλιακή ωχροπάθεια), κερατίτιδες ή εγκαύματα κερατοειδούς και φλεγμονές όπως το πτερύγιο.

Χρησιμοποιήστε γυαλιά ηλίου

Οι ακτίνες UV προκαλούν φωτοκερατίτιδα ή φωτοεπιπεφυκίτιδα (πιο γνωστή ως «χιονοτύφλωση») λόγω του φωτός που αντανακλάται από την επιφάνεια όπως το νερό και το χιόνι.

Η συνεχής έκθεση σε ακτίνες UV, ιδιαίτερα η έκθεση σε ακτίνες UVB, μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη καταρράκτη, πτερύγιο (μια μη καρκινική ανάπτυξη πάνω από τον κερατοειδή) ή καρκίνο του δέρματος των βλεφάρων.

Έτσι, κάθε φορά που βρίσκεστε έξω κάτω από τον ήλιο να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου που προσφέρουν σωστή προστασία στην όραση σας. από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Εάν οι αποχρώσεις σας δεν προσφέρουν 100% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, τότε το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη βλάβη παρά να ωφελούν τα μάτια σας. Επομένως, είναι υποχρεωτικό να μην αγοράζετε μόνο γυαλιά ηλίου, αλλά και αυτά που προσφέρουν πραγματικά προστασία.

9 αλλαγές που πρέπει να υιοθετήσετε αμέσως για να διατηρήσετε την όραση σας

Φορέστε γυαλιά τα οποία απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες. Η δυνατότητα απορρόφησης της UV ακτινοβολίας δεν επηρεάζεται από το χρώμα των γυαλιών η από το πόσο σκοτεινά είναι. Σιγουρευτείτε ότι το ποσοστό απορρόφησης της UV ακτινοβολίας είναι 100%.Καλό είναι τα γυαλιά να έχουν και κάποιο βαθμό απορροφητικότητας για τις HEV ακτίνες και σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να ξέρουμε ότι το χρώμα παίζει κάποιο ρόλο με καλύτερα χρώματα το μπρούτζινο, το χρώμα του χαλκού και το μείγμα ερυθρού και καφέ.

Φορέστε καπέλο το οποίο εξασφαλίζει επιπλέον προστασία.

Αν φοράτε φακούς επαφής θυμηθείτε να φορέσετε τα γυαλιά σας από πάνω.

Ποτέ μην κοιτάτε κατευθείαν τον ήλιο. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφή του αμφιβληστροειδούς και να μειωθεί ή όραση (solar retinopathy).

Μην ξεχνάτε τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, προστατέψετε τους με γυαλιά και καπέλο.

Μην ξεγελιέστε από τη συννεφιά. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να περάσει τα λεπτά σύννεφα.

Το τεχνητό μαύρισμα προκαλεί τις ίδιες ακριβώς βλάβες για τις οποίες ευθύνεται και ο ήλιος.

Το χιόνι αντανακλά το 80% της ηλιακής ακτινοβολίας. Φορέστε τα κατάλληλα γυαλιά όταν κάνετε σκι η snowboard. Ίδια προσοχή χρειάζεται και η άμμος η οποία επίσης αντανακλά μεγάλο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας. Πάντα φοράμε γυαλιά στην παραλία ακόμη και κάτω από την ομπρέλα.

Θυμηθείτε να φοράτε τα γυαλιά σας ακόμη και όταν είστε υπό σκιάν.Αν και η σκιά ελαττώνει το ποσόν της UV ακτινοβολίας που δέχεστε δεν μπορεί να σας προφυλάξει από τις ακτίνες που ανακλώνται από τα κτίρια, τους δρόμους η άλλες επιφάνειες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φορέστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα γυαλιά. Έτσι εμποδίζετε την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στα μάτια σας από πάνω η από τα πλάγια των γυαλιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.