Το Σωματείο Υγειονομικών καταγγέλλει την απαγωγή πολιτών από την ΕΛΑΣ έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη

Η «απαγωγή» έγινε με τουριστικό λεωφορείο ναυλωμένο από τους ίδιους τους απαχθέντες

Το Σωματείο Υγειονομικών καταγγέλλει την απαγωγή πολιτών από την ΕΛΑΣ έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη

Το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας προχωρά σε καταγγελίες μέσω δελτίου Τύπου για  την ομαδική «απαγωγή» πολιτών από την αστυνομία, με τουριστικό λεωφορείο ναυλωμένο από τους ίδιους τους απαχθέντες.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα.

Γράφουν στην ανακοίνωσή τους:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι κατόπιν των συλλήψεων συναδέλφων υγειονομικών, μελών του δικτύου υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας από 30 νοσοκομεία, δομές υγείας και το ΕΚΑΒ Αθήνας που συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας πλησίον της οικίας του πρωθυπουργού το απόγευμα της Πέμπτης 7/7/22, η δημοσιότητα που πήρε το θέμα ύστερα από έντεκα μήνες καθολικής αποσιώπησης- θα λέγαμε απόκρυψης του γεγονότος της συνέχισης των παράνομων αναστολών εργασίας, δεν άφησε αδιάφορα, σε μικρό έστω βαθμό, ούτε τα ταγμένα στην υπηρεσία της πληροφόρησης του σκεπτόμενου πολίτη συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο με λύπη διαπιστώνουμε πολλές “ανακρίβειες” στην μεταδιδόμενη προς τον σκεπτόμενο πολίτη πληροφορία.

Θα αναφερθούμε ενδεικτικά στην πρωινή εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND που πρόσφερε άμεση ενημέρωση λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις:

Η ανταποκρίτρια ερωτώμενη από τον δημοσιογράφο- οικοδεσπότη της εκπομπής ανέφερε ότι οι αστυνομικές ενισχύσεις που κλήθηκαν από την φρουρά του πρωθυπουργού, προσήγαγαν τον κόσμο που βρισκόταν έξω ακριβώς από το σπίτι του πρωθυπουργού και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Από τη “συνοπτική” αυτή παράθεση γεγονότων διαφεύγουν πολλές σημαντικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε να αναδείξουμε:

Πρώτον: ΔΕΝ έγιναν προσαγωγές έξω ακριβώς από το σπίτι κανενός πρωθυπουργού.

Η αστυνομία απείλησε με προσαγωγές ή και συλλήψεις απαιτώντας την απομάκρυνση των υγειονομικών από το σημείο, πράγμα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τους υγειονομικούς οι οποίοι δήλωσαν ότι διαδηλώνουν απολύτως ειρηνικά στην άκρη του οδοστρώματος όπως έχουν νόμιμο δικαίωμα να κάνουν και ενημέρωσαν μάλιστα ότι η διαμαρτυρία τους, ως έχουσα συμβολικό χαρακτήρα, πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λίγα λεπτά.

Δεύτερον: Ουδέποτε οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ κατόπιν προσαγωγής.

Οι συνάδελφοι αφού ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία, επιβιβάστηκαν για την επιστροφή τους σε ναυλωμένο πούλμαν το οποίο αφού συνοδεύτηκε από αστυνομικές δυνάμεις για ένα διάστημα, κατόπιν ακινητοποιήθηκε μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία όπου η αστυνομία ανακοίνωσε στους επιβαίνοντες ότι θα πάνε μια βόλτα ως τη ΓΑΔΑ, γεγονός που δεν αποδέχτηκαν οι υγειονομικοί. Δεν τους κατέβασαν από το πούλμαν, δεν τους ζητήθηκαν ταυτότητες για εξακρίβωση στοιχείων, παρόλο που προτάθηκε από τους υγειονομικούς και δεν έγινε ούτε εκεί ενέργεια προσαγωγής.

Από το σημείο αυτό και ως τη ΓΑΔΑ η μεταφορά έγινε με το ίδιο ναυλωμένο πούλμαν!

Ερωτώνται οι πολυπράγμονες δημοσιογράφοι:

Η διαδικασία της προσαγωγής ορίζει μεταφορά των προσαγόμενων στην αστυνομική διεύθυνση με ιδιωτικό τουριστικό λεωφορείο, ναυλωμένο με έξοδα από τους ίδιους τους επιβαίνοντες;

Μήπως αυτό λέγεται ομαδική απαγωγή πολιτών από την αστυνομία με εντολή της σε οδηγό τουριστικού λεωφορείου ιδιωτικού πρακτορείου, ναυλωμένου με έξοδα των ίδιων των επιβαινόντων απαχθέντων;

Δεν υπήρξε λοιπόν άρνηση των υγειονομικών να ανέβουν στον έκτο όροφο της ΓΑΔΑ όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια διότι η “συζήτηση” στην οποία αναφέρεται, μεταξύ αστυνομικών και υγειονομικών ΔΕΝ έγινε έξω από τη ΓΑΔΑ, αλλά έξω από την αμερικανική πρεσβεία όπου ακινητοποιήθηκε το πούλμαν.

Όταν τελικά έφθασαν στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν στο τμήμα προστασίας δημοκρατικού πολιτεύματος, χωρίς αντίσταση, ανά ζεύγη, φορώντας χειροπέδες ως κοινοί εγκληματίες.

Για του λόγου το αληθές, τα παραπάνω όπως εμφαντικά και με κάποια δόση δυσαρέσκειας ανέφερε η ανταποκρίτρια, υπάρχουν όλα καταγεγραμμένα σε βίντεο. Κατανοούμε τη δυσφορία των επαγγελματιών της ενημέρωσης να τους στερείται η αποκλειστικότητα στη μετάδοση της πληροφορίας αλλά, καλώς ή κακώς, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να μπορούμε να προφυλαχθούμε από την κρατική ασυδοσία που βαδίζει χέρι χέρι με την επιδοτούμενη πληροφόρηση.

Όσο για την αναφορά στις καταδικαστικές δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ενημερώνουμε ότι έχει πάρει ήδη την απάντησή του, όχι μόνο από τους εν αναστολή υγειονομικούς αλλά και από άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στην ΠΟΕΔΗΝ. Ας διαβάσουν οι δημοσιογράφοι και την ανακοίνωση συμπαράστασης που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.

Το τελικό σχόλιο του οικοδεσπότη δημοσιογράφου, σε απόλυτη σύμπνοια με προηγούμενες δηλώσεις των κυρίων Γιαννάκου και Πλεύρη, καταδεικνύει την επιμονή του συστήματος να επιβάλλει στους πολίτες τη λογική ότι υπάρχουν “αποδεκτοί και μη αποδεκτοί” τόποι διαδηλώσεων και διαμαρτυρίας και ότι είναι αυτονόητο να σε μαζεύουν όταν πλησιάζεις πολιτικά πρόσωπα με οποιαδήποτε άλλη -ειρηνική πάντα πρόθεση, πέραν της επευφημίας τους.

Αυτό ακριβώς το σκηνικό επαναλήφθηκε την Παρασκευή 8/7 στην πλατεία της Κομοτηνής, όταν έξι μόλις συγκεντρωμένοι υγειονομικοί συνάδελφοι θέλησαν να κάνουν μια ειρηνική παρέμβαση στην επίσκεψη του πρωθυπουργού και οδηγήθηκαν προληπτικά από διπλάσιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων στην ασφάλεια, πριν καν προλάβουν να ξεκινήσουν οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας.

Όσο κι αν μας συγκινεί το γεγονός ότι μετά από έντεκα ολόκληρους μήνες αγώνων, οι μπροστάρηδες της ενημέρωσης αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ταπεινή μας περίπτωση, οφείλουμε να εξηγήσουμε στους αξιότιμους δημοσιογράφους ότι η παραπληροφόρηση είναι αδίκημα και να τους ενημερώσουμε ότι ο νόμος περί διασποράς ψευδών ειδήσεων ενεργοποιείται και για τη δική τους περίπτωση.

Ας μην ξεχνάνε ότι η αληθινή είδηση κυκλοφορεί ήδη παντού, καταγεγραμμένη σε βίντεο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σ.Υ.Δ.Ε. – Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.