ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η General Atomics κατασκευάζει νέα MQ-9 Reaper και νέα έκδοση του Predator

Η General Atomics κατασκευάζει νέα MQ-9 Reaper και νέα έκδοση του Predator

Πρόσφατη ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου άμυνας αναφέρει ότι η General Atomics ανέλαβε την κατασκευή και παράδοση τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροχημάτων τύπου MQ-9 Reaper (Predator B) στην Αμερικανική αεροπορία. 

Στο ύψους 58.976.370 δολαρίων περιλαμβάνεται και η παροχή συναφούς εξοπλισμού υποστήριξης, ανταλλακτικών και υλικού εκπαίδευσης τεχνικών και χειριστών, μέσω συμβολαίου. Και τα τέσσερα αυτά αεροχήματα θα παραδοθούν στην USAF μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009. Παράλληλα και με βάση την ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία υπέγραψε και ένα δεύτερο συμβόλαιο με το αμερικανικό υπουργείο άμυνας, ύψους 10.135.251 δολαρίων για την ανάπτυξη του MQ-1B Block X. Πρόκειται για νέα έκδοση του Predator με νέο ισχυρότερο κινητήρα, ο οποίος θα επιτρέπει τη μεταφορά τεσσάρων πυραύλων Hellfire από το αεροσκάφος (δύο κάτω από κάθε πτέρυγα), μετατρέποντας το έτσι σε επιθετική πλατφόρμα χαμηλού κόστους. Η ανάπτυξη της νέας αυτής έκδοσης του Predator, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2008.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.