ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζ. Γκάμπριελ: «Γερμανία και Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τους δημοκρατικά σκεπτόμενους Τούρκους»

Ζ. Γκάμπριελ: «Γερμανία και Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τους δημοκρατικά σκεπτόμενους Τούρκους»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι η χώρα του και η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να στηρίξουν τη «δημοκρατικά σκεπτόμενη» πλειονότητα των Τούρκων που δεν υποστηρίζουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις αυτές στη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) έγιναν την ώρα που επιδεινώνονται δραματικά οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας, αφού ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους που ζουν στη χώρα να μποϊκοτάρουν τα μεγάλα γερμανικά κόμματα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Περισσότερη από τη μισή χώρα είναι δημοκρατικά σκεπτόμενη. Δεν τον στήριξαν», δήλωσε ο Γκάμπριελ από το Σάαρλαντ.

«Πιστεύω ότι πολλοί στην Τουρκία βασίζονται στην Ευρώπη και τη Γερμανία για να στηρίξουν την τουρκική δημοκρατία και όχι να κοιτάνε απλώς άπραγοι», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Ένας βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, πήγε ένα βήμα πιο κάτω. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Ρόντεριχ Κίζεβέτερ κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία «της οικογένειας Ερντογάν» στο εξωτερικό.

Ο Γκάμπριελ πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο θέμα των κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας, λέγοντας ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να πλήξει «τους ιδιοκτήτες μικρών εστιατορίων και τους σερβιτόρους στις δυτικές ακτές» της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.