ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τελικός απολογισμός στην Υεμένη: 40 νεκρά παιδιά από το χτύπημα της Σαουδικής Αραβίας

Τελικός απολογισμός στην Υεμένη: 40 νεκρά παιδιά από το χτύπημα της Σαουδικής Αραβίας

Τον θάνατο βρήκαν και 11 ενήλικες, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών σε 51 – Ακόμα 79 άτομα, εκ των οποίων τα 56 είναι παιδιά, τραυματίστηκαν από το χτύπημα.

Σαράντα παιδιά έχασαν την ζωή τους λόγω του χθεσινού αεροπορικού βομβαρδισμό που έπληξε λεωφορείο στην Υεμένη, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ερυθρός Σταυρός.

Τον θάνατο βρήκαν και 11 ενήλικες, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών σε 51.

Ακόμα 79 άτομα, εκ των οποίων τα 56 είναι παιδιά, τραυματίστηκαν από το χτύπημα, που έλαβε χώρα σε κατάμεστη λαϊκή αγορά.

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε από αεροσκάφη του συνασπισμού που υπό την ηγεσία της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας μάχεται κατά των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

Εκπρόσωπος της συμμαχίας υποστήριξε πως στόχος της επιδρομής ήταν αντάρτες μαχητές κι ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ωστόσο ζήτησε την άμεση διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το λεωφορείο μετέφερε παιδιά που βρίσκονταν σε κατασκήνωση. Τα περισσότερα θύματα ήταν 10 έως 13 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συνασπισμός παραδοσιακά αρνείται πως τα αεροσκάφη του πλήττουν αμάχους, όμως πολλές ανθρωπιστικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν καταγγείλει βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, σχολεία και οικιστικές ζώνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.