ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ολοκληρώθηκαν οι εν πλω δοκιμές του νέου αποβατικού του ρωσικού Ναυτικού «Ιβάν Γκρέν»

Ολοκληρώθηκαν οι εν πλω δοκιμές του νέου αποβατικού του ρωσικού Ναυτικού «Ιβάν Γκρέν»

Το νέο μεγάλο αποβατικό πλοίο “Ιβάν Γκρέν” ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εν πλω δοκιμές στην βαλτική ακτή, όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “TASS”.

Οι δοκιμές του αποβατικού πλοίου “Ιβάν Γκρέν” ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2017 αλλά σταμάτησαν από τον πελάτη στα τέλη Δεκεμβρίου για να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν. Οι δόκιμες του πολεμικού πλοίου ξεκίνησαν την 3η Απριλίου 2018, μετά την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων.

Το πρώτο μεγάλο αποβατικό πλοίο έργου 11711 “Ιβάν Γκρέν” αναπτύχθηκε στο γραφείο μελετών Νιέφσκαγιε στην Αγία Πετρούπολη στην βορειοδυτική Ρωσία. Οι εργασίες ναυπήγησης ξεκίνησαν στο ναυπηγείο Γίνταρ στο Καλίνινγκραντ στην δυτική Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2004 και καθελκύστηκε τον Μάιο του 2012. Οι εν πλω δοκιμές του ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2016.

Την 30η Νοεμβρίου 2017, το μεγάλο αποβατικό πλοίο “Ιβάν Γκρέν” άρχισε να υποβάλλεται στις κρατικές δοκιμές στην Βαλτική θάλασσα.

Το ναυπηγείο Γίνταρ ναυπηγεί ένα άλλο πλοίο έργου 11711, το Πέτερ Μορκγούνοφ, το οποίο αναμένεται να παραληφθεί από το ρωσικό ναυτικό στα τέλη του 2018.

Το “Ιβαν Γκρέν” μπορεί να μεταφέρει δεκατρία κύρια άρματα μάχης, τριάντα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ή τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ή μέχρι τριακόσιους πεζοναύτες. Το αποβατικό πλοίο μπορεί επίσης να μεταφέρει εναν ενισχυμένο λόχο πεζοναυτών με το οργανικό στρατιωτικό υλικό του και να τον αποβιβάσει με την χρήση πλωτήρων.

Είναι οπλισμένο με εξάκαννα συστήματα πυροβολικού των 30 χιλιοστών και δυο επιθετικά/μεταφορικά ελικόπτερα “Kamov Ka-29” εντός των υπόστεγων επι του καταστρώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.